Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

AEG Lavamat 66600 brak wirowania

newada890 03 Cze 2017 16:42 525 6
  • #1 03 Cze 2017 16:42
    newada890
    Poziom 10  

    Witam mam problem z pralka aeg lavamat 66600 pralka pierze normalnie wypompowuje wode ale nie wiruje ani na 800 obr ani 1600 obr sprawdzalem sterownik nie widac uszkodzen. Czy wie ktos jak wejsc w tryb serwisowy moze jakis blad pokazal by sie ? Pozdrawiam

    0 6
  • #3 03 Cze 2017 17:26
    Kenworth 18
    Poziom 30  

    Sprawdź tylko drożność wężyka i czystość kubka hydrostatycznego.
    Nie dmuchaj w hydrostat bo w pralkach AEG stosowane są hydrostaty analogowe i dmuchanie w niego może go uszkodzić.

    0
  • #4 04 Cze 2017 00:15
    peter falk
    Specjalista AGD

    Selektor programów ustaw na zero. Naciśnij klawisze przy szufladzie górny i dolny przytrzymaj je, obróć selektor o jedną pozycję w prawo, gdy zabłysną wesoło lampki i wyświetlacz, to puść klawisze i przekrec selektor o jeszcze 9 pozycji. Będziesz miał na wyświetlaczu pralki kod błędu

    0
  • #5 05 Cze 2017 07:33
    newada890
    Poziom 10  

    Witam pralka pokazuje blad E42 lecz zamek dziala ok zrobilem zworke pokazala E40 wiec ja usunolem a moze wystarczy reset ?

    0
  • #6 05 Cze 2017 19:31
    peter falk
    Specjalista AGD

    To jakiś archiwalny błąd. W trybie serwisowym jest bodajże na szóstej pozycji selektora test wirowania. Wykonaj go.

    0
  • #7 06 Cze 2017 17:13
    newada890
    Poziom 10  

    Ok zobaczę ten test, a czy jest możliwe ze po prostu uzwojenie sie przepaliło, ale wydaje mi sie ze triak pierwszy odparowałby lub ścieżki. A wiec sprawdziłem no i działa, ale co dalej z tym zrobić :D

    0