Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Autoalarm Cobra 3178 - podłączenie innej syreny autoalarmu

03 Jun 2017 17:15 3684 20
    User removed account
    User removed account  
    User removed account
    User removed account  
    User removed account
    User removed account  
    bubu1769
    Level 42  
    Nie wiem jak miałeś podpięta ta starą, ale według schematu to pin 15 we wtyczne od alarmu to prawdopodobnie stałe zasilanie 12v do syreny z podtrzymaniem, pin 14 to wyzwalanie syreny tylko wydaje mi się że cobra wyzwala syrenę minusem więc jeśli byś chciał zastosować syrenę z podtrzymaniem to byś musiał szukać taka która ma możliwość takiego wyzwalania. Coś mi się zdaje że właśnie ktoś już kiedyś musiał wymienić oryginalna syrenę na tą co masz, bo też mam podobną z możliwością wyzwalania i plusem i masą.
    User removed account
    User removed account  
    bubu1769
    Level 42  
    Stara syrena to prawdopodobnie standardowa syrena z podtrzymaniem, czerwony to stały plus, czarny masa, brązowy wyzwalanie plusem a niebieski wyzwalanie masą, obstawiam że brązowy nie był dalej w wiązce do niczego podpięty ale dla pewności mógłbyś posprawdzac jakie napięcia masz na przewodach podczas wyzwalania syreny. Jak chcesz podpiąć inna syrenę w to miejsce to w przypadku zwykłej syreny podpinasz plus pod czerwony a minus pod niebieski, natomiast jak chcesz montować syrenę z podtrzymaniem to podpinasz przewody według kolorów co były, tylko pamiętaj że syrena z podtrzymaniem powinna mieć możliwość wyzwalanie masą (zazwyczaj wszystkie mają).
    User removed account
    User removed account  
    bubu1769
    Level 42  
    Niema chyba za dużej różnicy w syrenach, a jeśli chodzi o przewody to zazwyczaj powinieneś mieć opisy na nich samych bądź w instrukcji, a jak jeszcze pomierzysz instalacje w samochodzie to będziesz wiedsiec co do czego podpiąć.
    User removed account
    User removed account  
    geleciak
    Level 11  
    Witam wszystkich jeszcze raz wreszcie kupiłem syrenę Delphi kolory przewodów mojej starej znacie a Delphi ma czerwony czarny i niebiesko żółty , wiem że czerwony z czerwonym , czarny z czarnym ale nie wiem czy mogę podłączyć brązowy z niebiesko żółtym za podpowiedz bardzo dziękuję

Dodano po 14 [minuty]:

Bubu pomożesz :-)))

Moderated By CameR:

Reg. 3.1.2-3.1.3. Nie używaj wielu kont na forum. Takie działanie powoduje zdezorientowanie użytkowników oraz niewłaściwe prezentowanie statystyk.

geleciak
    Level 11  
    tak już podaje

Dodano po 47 [sekundy]:

2m5v-19g229-ca

Dodano po 1 [godziny] 39 [minuty]:

01.09.05
    date j5
    bhtom
    Level 38  
    Witam,

geleciak wrote:
    Witam wszystkich jeszcze raz wreszcie kupiłem syrenę Delphi

To po co najpierw prosisz o polecenie dobrej syreny, skoro i tak kupiłeś jakiegoś chińczyka z którym na "dzień dobry" masz problemy z podłączeniem?

geleciak wrote:
    01.09.05

Jeśli to jest data produkcji, to sam wyciągnij wnioski w jakiej kondycji jest wewnętrzny akumulator.

Pozdrawiam.
    bubu1769
    Level 42  
    Nie kupił chińczyka tylko oryginalna syrenę od Forda, fakt sama syrena jest stara i jeśli jest ona z podtrzymaniem to akumulatory prawdopodobnie są do wyrzucenia. Niestety nie udało mi się znaleźć jakiś konkretnych informacji czy jest ona wyzwalana + czy - a sam autor nie podał jeszcze informacji jakie sygnały pojawiają mu się na przewodach w momencie aktywowania syreny.
    geleciak
    Level 11  
    czyli co syrena do wyrzucenia ??

Dodano po 2 [minuty]:

może podpiąć ten brązowy z syreny niebiesko żółtym
    bubu1769
    Level 42  
    Syrena może działać, nie wiadomo do końca czy jest to wersja z podtrzymaniem, model 2m5v-19g229-ac na pewno ma podtrzymanie a ta twoja to nie wiem. Możesz spróbować podłączyć niebiesko-żółty pod brązowy w instalacji ale zakładam że syrena nię zadziała. Pomierz w końcu jakie masz sygnały na przewodach by móc powiedzieć coś więcej o podłączeniu.
    geleciak
    Level 11  
    a może podpowiecie mi jak podłączyć syrenę Delphi 19g229-ca pod autoalarm cobry , z cobry wychodzą do syreny takie przewody czarny , pomarańczowy , brązowy , i niebieski ale sprawdziłem i niebieski nie jest podłączony do centralki więc pozostają te trzy , a kolory przewodów w syrenie to czerwony , czarny , i niebiesko żółty , mam nadzieje że pomożecie inaczej zwariuje :-))

Dodano po 1 [minuty]:

to właśnie przez te próby podłączenia walnął mi bezpiecznik :-)

Dodano po 9 [minuty]:

cobra 3178