logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Narzędzie do uruchamiania programów w Windows - jak zorganizować pliki .exe?

Paganini 03 Cze 2017 19:51 876 6
REKLAMA
  • #1 16510341
    Paganini
    Poziom 12  
    Ocena: 5
    Witam, istnieje coś takiego w systemie Windows ?
    Narzędzie "program" w którym mam (nie koniecznie posegregowane w kategoriach choć byłoby to dużym ułatwieniem) pliki .exe programów, które mogę z tego narzędzia odpalić.
    Mam dużo portable oraz zainstalowanych programów i chciałbym mieć wszystko w jednym miejscu pod ręką. Wiem że istnieje coś takiego jak portableapps lecz nie do końca o to mi chodzi, zbyt mało tam programów z których korzystam a w sumie większość mam zainstalowanych niż portable.

Z góry dziękuję za pomoc.
  • REKLAMA
  • #2 16510366
    Kolobos
    Spec od komputerów
    Ocena: 10438
    Nie wystarcza Ci np. skroty do wszystkich programow w jednym katalogu?
  • REKLAMA
  • #3 16510377
    linuxtorpeda
    Poziom 26  
    Ocena: 295
    Istnieje program odpalany z linii komend o nazwie start, chociaz nie wiem, czy o to dokładnie chodzi. Żadnego programu z GUI nie kojarzę, ale myślę, że tego typu launchera ktoś już mógł napisać.
  • #4 16510437
    Paganini
    Poziom 12  
    Jest taki launcher na jednym z winPE (liveCD)
    Właśnie korzystając z niego na tym Windowsie bardzo mi przypadł do gustu. W jednym miejscu wszystkie programy w kategoriach. Tutaj screen z niego:
    Narzędzie do uruchamiania programów w Windows - jak zorganizować pliki .exe?

Dodano po 5 [minuty]:

Pewnie trudno będzie coś znaleźć podobnego, i chyba zostaje mi jak pisał @Kolobos użyć skrótów i umieścić je w katalogu.
  • REKLAMA
  • #5 16511379
    linuxtorpeda
    Poziom 26  
    Ocena: 295
    http://www.softpedia.com/get/System/System-Miscellaneous/MInstAll.shtml

Pozdrawiam

Update:
    Link nie działa, wszystkie inne strony też do niego linkują. Pozostaje Ci skopiowanie programu z LiveCD.
  • REKLAMA
  • #6 16511460
    jmnlabs
    Poziom 19  
    Ocena: 50
    Witam,

No może nie wszystko stracone znalazłem tutaj:

Link
  • #7 16511598
    Paganini
    Poziom 12  
    Super, jest wersja Eng. dziękuję za pomoc.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik poszukuje narzędzia w systemie Windows, które umożliwiłoby mu organizację i uruchamianie plików .exe programów w jednym miejscu. Zasugerowano kilka rozwiązań, w tym tworzenie skrótów do programów w jednym katalogu oraz użycie narzędzia uruchamianego z linii komend o nazwie "start". Wspomniano również o launcherze z systemu WinPE, który oferuje kategoryzację programów. Użytkownik znalazł również link do programu MInstAll, jednak okazał się on niedostępny. Ostatecznie, użytkownik wyraził zadowolenie z odnalezienia anglojęzycznej wersji narzędzia.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA