Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Toro gts 500 - Kosiarka po sekundzie gaśnie

LucaO 04 Jun 2017 12:43 4065 6
    LucaO
    Level 7  
    Witam, posiadam kosiarkę spalinową Toro gts 500.
    Wczoraj próbowałem ją odpalić po tygodniu przerwy w koszeniu, ku mojemu zdziwieniu kosiarka nie chce zaskoczyć. Podczas odpalania za którymś razem odpali, ale po sekundzie zgaśnie. Wyczyściłem gaźnik, filtr powietrza, sprawdziłem świecę, daje iskrę, uszczelka na gaźniku jest minimalnie pęknięta, ale to na 0.5mm, co jeszcze sprawdzić?
    LucaO
    Level 7  
    Gaźnik przeczyszczony płynem do gaźników i regulowany był, ale bez rezultatu, dalej to samo.
    LucaO
    Level 7  
    Witam ponownie
    Nie będę zakładał nowego tematu więc piszę tutaj
    Powyższy problem z kosiarką ustał ,lecz znalazł się kolejny

Kosiarke podczas pracy , i wjechaniu w gęsta lub wyższą trawę muli , momentalnie zaczyna brakować jej mocy i gaśnie , jednak gdy na czas zdążę jej lekko unieść przód to wszystko powraca do normy ale głębokiej lub gęstej trawie już nie poradzi zabrać , przy niskiej trawce pracuje idealnie , co może być przyczyną ?
    LucaO
    Level 7  
    A więc tak, dziś wymieniłem na nowy filtr powietrza, świeca, nowy olej i nowe paliwo, zbiornik paliwa wyczyszczony wraz z przewodami, iskra na świecy jest, do gaźnika podałem trochę paliwa podpompowałem i odpaliła na 5 sekund po czym zgasła, powiedźcie mi czy w gaźniku ta "igła " podczas pompowania powietrza powinna "strzelać"paliwem? Bo u mnie podczas pompowania nic się nie dzieje.

Dodano po 24 [minuty]:

Rozebrałem tą pompkę, w środku jest sitko które było mocno zapchane, wyczyściłem je i sprawdzimy może to była przyczyną? Na razie czekam aż wyschnie do porządku.

Dodano po 2 [godziny] 15 [minuty]:

Dalej sprawa ma się tak, rozkręciłem gaźnik, wyczyściłem, kosiarka odpala za pierwszym razem, pochodzi minutę i gaśnie.
    Ściągnąłem pasek napędowy i odpaliłem, kosiarka chodziła przez 5 minut po czym sam ją wyłączyłem czyli bez paska działała, więc zostaje regulacja tej linki która idzie do napędu, tylko w jaki sposób to się reguluje, ponieważ jeszcze jej nie regulowałem, gdyby ktoś podrzucił instrukcję jakąś, jaki naciąg itd.

Dodano po 10 [godziny] 55 [minuty]:

sharan9 wrote:
    Gts to jest stary briggs gornozaworowy, jak miales problemy z gaznikiem i teraz ja dusi to albo sprobowac wyregulowac albo gaznik kupic.

Jest to kosiarka dolnozaworowa :) bez membrany na gaźniku.