Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek dla www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Skoda Octavia I - Pilot nie rozbraja alarmu

06 Cze 2017 20:40 2331 3
  • Poziom 10  
    Witam. Problem dotyczy Octavii I, 2005r. z centralnym zamkiem z pilota i systemem alarmowym Logic Can. Gdy otwieram auto z pilota zdarza się coraz częściej że centralny zamek otwiera się prawidłowo ale nie rozbraja się alarm - i dioda miga od alarmu, co doprowadza do sytuacji że wyje alarm aż nacisnę ponownie raz lub więcej razy na pilocie na symbol otwarcia to załapie i rozbraja się alarm. Tak samo jest przy zamykaniu centralny się zamyka ale czasami przez okno auta widzę że kontrolka od alarmu nie miga czyli nie jest uzbrojony alarm - ponowne naciśnięcie na pilocie symbolu zamknięcia auta pomaga i uzbraja alarm. Tak jakby alarm nie dostawał sygnału z centralnego zamka, że auto zostało otworzone lub zamknięte. Co może być przyczyną? Czy muszę jechać do elektryka od alarmów czy może jest na to prosty sposób, żeby to naprawić?
  • VIP Zasłużony dla elektroda
    Należy fizycznie sprawdzić podłączenie wiązki alarmu z samochodem.

  • Moderator Zabezpieczeń Pojazdów
    Jeżeli to, co napisał [Pawel wawa] zostało zweryfikowane, to pozostaje Ci już tylko demontaż centralki i odesłanie jej do serwisu.
  • Poziom 10  
    Może komuś się przyda ta informacja. Byłem u elektryka powiedział, że prawdopodobnie padł sterownik alarmu i trzeba dać sobie spokój i najlepiej wyciąć alarm albo może mi poszukać i dopasować jakiś sterownik. Więc spróbowałem jeszcze jednej rzeczy, odłączyłem akumulator na 10 min podłączyłem ponownie i na razie jest dobrze. Nie wiem jak długo to pomoże zobaczymy.