Elektroda.pl
Elektroda.pl
X

Wyszukiwarki naszych partnerów

Wyszukaj w ofercie 200 tys. produktów TME
Europejski lider sprzedaży techniki i elektroniki.
Proszę, dodaj wyjątek elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Blaupunkt Stockholm RCR42

fotobzyku 29 Lip 2005 14:18 1604 7
  • #1 29 Lip 2005 14:18
    fotobzyku
    Poziom 25  

    Mam problem z radiomagnetofonem samochodowym Stockholm RCR 42 Blaupunkta.

    Co może być powodem że podczas wyszukiwania automatycznego nie zatrzymuje się na zadnej stacji radiowej.
    Oblutowałem już całą głowicę, wszystkie luty, dokładnie masy i nic nie pomogło.

    Mam także problem z wyświetlaczem, nie wyświetla na całości.

    Proszę o pomoc!!!

    0 7
  • #2 30 Lip 2005 13:29
    TYTUS...
    Poziom 32  

    No w tym radiu jest nawet niezła ta głowica. Na wyswietlacz jest tylko jedna rada - poszukaj kolegi Me|jey tutaj na forum, pomoże ci napewno z wyświetlaczem. Nie kombinuj metodami tymi co sa napisane na forum bo tylko jeszcze bardziej uszkodzisz.

    0
  • #3 30 Lip 2005 13:38
    waldi58
    Poziom 23  

    Problem z zatrzymywaniem się na stacjach przy szukaniu automatycznym to problem źle ustawionych progów czułości w pamieci procesora motoroli.
    Programuje sie to przy użyciu generatora w trybie serwisowym lub poprzez modyfikacje zawartości pamieci ( jeśli wie się w jaki sposób i gdzie)

    0
  • #4 30 Lip 2005 16:43
    TYTUS...
    Poziom 32  

    Hehe probój w menu DSC ale dla mnie nie w tym rzecz no chyba że ktos się tam bawił i nie wiedział co robi.

    0
  • #5 15 Wrz 2005 00:08
    fotobzyku
    Poziom 25  

    Prawdopodobnie ktoś go przeprogramowywał (chcąc rozkodować). A czy przy wgraniu złego programu może nie działać magnetofon? Poniewarz wszystko wygląda na sprawne, przełącznik przy mechanice funkcjonuje a po włożeniu kasety brak reakcji.

    0
  • #6 15 Wrz 2005 00:41
    SlaweK
    Poziom 43  

    Eeprom z niedziałaniem magnetofonu raczej nie ma nic wspólnego. Po prostu, jeszcze jedno uszkodzenie.
    Schemat lub po ścieżce od przełącznika do procesora musisz "dojechać".

    SławeK

    0
  • #7 15 Wrz 2005 13:39
    djlj24
    Spec od car audio

    A ja stawiam jak zwykle na zasilanie. Brak 8V robi ciekawe objawy. Kontroli poddajemy L4916 (jest gdzieś przy kostce jak pamiętam).

    0
  • #8 13 Lis 2005 23:57
    fotobzyku
    Poziom 25  

    Dziękuję za wskazówki!!
    Jest to moje osobiste radio a w chwili obecnej nie mam czasu by z nim się bawić. W wolnej chwili sprawdzę.
    Pozdrawiam!!!

    0
TME logo Szukaj w ofercie
Zamknij 
Wyszukaj w ofercie 200 tys. produktów TME
TME Logo