Wiec elegancko wpinasz przycisk lub jak ja zamek szyfrowy, możesz tez wpiąć sterowanie z GSM co tylko chcesz.
Do you prefer the English version of the page elektroda?
No, thank you Send me over thereDaro1003 wrote:Nie jest to zrobione jakoś fachowo i na zlecenie raczej bym tego nie wykonał dla kogoś ale dla własnych potrzeb można porzeźbić. Ważne że funkcjonuje już ponad rok. Zastosowałem napęd Nice Shel 75 mocny i solidny napęd na łańcuszku za niewielkie pieniądze.
Rozsprzęglania awaryjnego nie wykonywałem z racji iż mam jeszcze inne wejście do tego garażu.
![]()
![]()
Quote:czy środkiem na odcinku tych 3 metrów łapać jeszcze?
Quote:w instrukcji pisze zeby przed montażem na srodku listwy ustawic ten metalowy wozek łancucha ale to pewnie po to zeby przy pierwszych ustawieniach nie zatrzymal sie w nie za dobrym miejscu?
kotbury wrote:I sugerowałbym nie drążyć już po raz kolejny tematu ustawienia wózków czy pośrodku czy w 1/3 czy w 4/5 tylko je sprząc w końcu i ustawić zgodnie z instrukcją.
PchlaW81 wrote:Jeżeli ktoś może poświęcić 2 minuty na obejrzenie filmików to bardzo proszę o opinie.
Napęd już chwile jest, mało używany, uruchomiłem i tyle, a że mam masę innych obowiązków i praktycznie nie używałem to tak trwa cholera już chwile, ale w końcu trzeba to skończyć żeby działało na tip top i mam zamiar zawołać serwisanta co go trochę znam niech "pobłogosławi" czy jest dobrze czy nie i czy nic się szybko nie zepsuje ale najpierw Was chce zapytać.
Ostatnio widziałem u kogos innego taką uchylną to pracuje cichutko, nic nie skrzypi, tak płynnie, a u mnie (co kurde na filmie nie widdać tak dobrze jak na żywo) brama się trochę buja, na lewo, prawo, przez to siłownik jak ciągnie w górę skrzydło to idzie płynnie, nagle widać, że ma ciężej, tak go coś przyhamowuje, to samo jak zamykana jest, ruszy płynnie, za chwile coś go przyhamuje, nie wiem może te rolki po bokach posmarować? albo zmienić zaczep na oryginalny bo w standardzie przy skrzydle był już i go zostawiłem nie dawałem tego od napędu.
To samo mam pytanie jeżeli chodzi o łańcuch, w jedną stronę jest naprężony, a w drugą wisi jak psu jaja, że można go wyciągnąć z listwy, obawiam się czy się nie psuje, czy nie przeciągnie się zbyt szybko.
![]()
[/url]
Quote:albo zmienić zaczep na oryginalny bo w standardzie przy skrzydle był już i go zostawiłem nie dawałem tego od napędu.
To samo mam pytanie jeżeli chodzi o łańcuch, w jedną stronę jest naprężony, a w drugą wisi jak psu jaja, że można go wyciągnąć z listwy, obawiam się czy się nie psuje, czy nie przeciągnie się zbyt szybko.