Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Whirlpool AWE 4316/P - nie startuje

Jasiek1593 15 Cze 2017 23:17 507 6
  • #1 15 Cze 2017 23:17
    Jasiek1593
    Poziom 3  

    Witam wszystkich forumowiczów, piszę do was z prośbą pomocy, a mianowicie problem mam z pralką następujący - po włączeniu na pranie obojętnie które 30 stopni czy 95 stopni pralka dokładnie 3 razy obraca bęben, następnie uruchamia pompę (słychać buczenie), po otwarciu filtra widać, że wirniczek pracuje (zamknięty czy otwarty filtr takie same objawy) i staje, zapala sie kontrolka service. Kupiłem używaną pompę wody, niby ma być sprawna i identyczne są objawy. Czy te 2 pompy nadają się do kosza czy może być inny problem? Pomocy 😔😔

    0 6
  • #2 16 Cze 2017 00:47
    Patryk092
    Poziom 7  

    No skoro działa to widocznie nie ona jest problemem, nie powinien cykl się zacząć od wlania wody ?

    0
  • #3 16 Cze 2017 00:47
    peter falk
    Specjalista AGD

    Jasiek1593 napisał:
    zapala sie kontrolka service.

    I jeszcze jakie kontrolki przy okazji? Zdjęcie kontrolek mile widziane gdy zaswieci się serwis.

    0
  • Pomocny post
    #4 16 Cze 2017 18:21
    maniek475
    Poziom 23  

    Witam,

    Mi to pachnie uszkodzoną grzałką .

    Pozdrawiam maniek475.

    0
  • #5 16 Cze 2017 18:34
    Jasiek1593
    Poziom 3  

    Panowie dziękuję za szybka odpowiedz. Dzisiaj wymontowałem grzałkę i sprawdziłem miernikiem i niestety 😤 żadnego oporu nie ma 😣.

    0
  • Pomocny post
    #6 16 Cze 2017 19:32
    skryn
    Admin grupy AGD

    Jasiek1593 napisał:
    Panowie dziękuję za szybka odpowiedz. Dzisiaj wymontowałem grzałkę i sprawdziłem miernikiem i niestety 😤 żadnego oporu nie ma 😣.

    Się grzałka popsuła i należy wymienić na nową.

    0
  • #7 16 Cze 2017 19:56
    Jasiek1593
    Poziom 3  

    Dokladnie Tak 😊 dziękuję jeszcze raz za szybką odpowiedź 😊😄 trzymajcie się miłego weekendu 😊

    0