Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Whirpool AWO/D 45140 - Brak reakcji po starcie programu

DJF1 17 Cze 2017 13:43 477 3
  • #1 17 Cze 2017 13:43
    DJF1
    Poziom 22  

    Pralka zrobiła dwa prania bez problemu, a na trzecim praniu coś się stało i przestała reagować. Po wybraniu programu włączam start i nic się nie dzieje, brak reakcji przekaźników itd... Program na wyświetlaczu pokazuje, że czas idzie w dół, ale nic po za tym. Nie pokazuje żadnego błędu, programator rozebrałem, ale nie widzę żeby coś było uszkodzone. Miernikiem posprawdzałem triaki itd. i niby wszystko jest ok. Co mogło się uszkodzić?

    0 3
  • #2 18 Cze 2017 13:52
    Piotr2608

    Poziom 38  

    Tak najlepiej obejrzeć, obejrzeć to można wystawę w sklepie.
    Nie startuje bo to nie rakieta. A czy tylko moduł sterujący jest w tej pralce? Na elektrodzie jest sporo o tego typu awariach w pralkach Whirlpool.
    Należy sprawdzić grzałkę w tym na przebicie, szczotki na silniku, blokada drzwi, hydrostat.

    0
  • #3 18 Cze 2017 14:13
    zhudomel
    Specjalista AGD

    DJF1 napisał:
    Program na wyświetlaczu pokazuje że czas idzie w dół ale nic po za tym.
    Ustawione opóźnienie włączenia?

    0
  • #4 26 Cze 2017 20:12
    DJF1
    Poziom 22  

    Takie uwagi to wstawiaj ale na innym forum Panie mądry Piotr2608.Okazało się że silnik pompy stał w miejscu ponieważ został zablokowany przez to co wpadło w czasie prania między wirnik.W błąd wprowadziło mnie to że nie na każdym programie była cisza,okazało się że jak włączyłem inny program to pralka zaczęła pobierać wodę ale gdy włączyłem wypompowywanie to brak było reakcji ze strony pompy.Temat zamykam

    0