Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

- Wzmacniacz + skrzynia basowa do Alpine CDE-193BT

rumzajs94 20 Jun 2017 14:26 1245 5
    rumzajs94
    Level 8  
    Cześć, posiadam radio Alpine CDE-193BT wraz z dwoma głośnikami JBL CS-6C, żaden szał, kosztowały w okolicy 200 PLN. Chciałbym wzbogacić zestaw o wzmacniacz 2 kanałowy wyłącznie do subwoofera, głośniki dalej byłby podpięte bezpośrednio pod radio. Budżet około 700 PLN. Bardziej interesuje mnie mięsisty bass, a mniej dynamiczny - nie słucham techno :D
    Mógłbym prosić i jakieś sensowne propozycje dla takiego rozwiązania?
    Może jednak mój pomysł jest słaby i warto to jakoś inaczej rozplanować?
    kolibercio
    Level 18  
    Dobre radio już masz. Jeśli nie potrzebujesz bardzo dobrej jakości dźwięku to aktualne JBL'e wystarczą, dorzuć do nich suba, tutaj na przykład Audio system M12 oraz wzmacniacz CO95.2 (stoją nawet w tym momencie takie zestawy na allegro).
    Jeśli jednak oczekujesz lepszej jakości a mniej basu to polecam zakup dobrego zestawu odseparowanego na przód (Audio system M165) oraz wzmacniacz do nich.
    rumzajs94
    Level 8  
    Zaintrygował mnie w tym wzmacniaczu przełącznik Hi level input. Dzięki niemu mogę wybrać czy przesyłam sygnał z pre-out RCA dla suba czy ze zwykłego wyjścia głośnikowego w kostce?

Proszę o jakieś opinie innych o tej firmie/zestawie :)
    adam_1991r
    Level 27  
    Jeżeli chodzi o Hi level input to masz rację. Ale radio ma RCA więc tak podepnij. Będziesz miał ustawienie cięć z radia aktywne. Co do suba i wzmaka może EXCURSION SHX-12S4 (nowy na allegro kosztuje 429zł w skrzyni bass reflex). I do tego dobrać jakiś używany wzmacniacz co ma te 400W w RMS. Kable minimum 20mm^2 i masz fajny zestaw. A i jakość nie najgorsza. Nie jest to zwykły tłuczek.
    rumzajs94
    Level 8  
    Ktoś coś jeszcze w stanie jest zaproponować? Jakieś za i przeciw wspomnianych urządzeń?
    domino987
    Level 22  
    A ja bym poszedł w coś starszego np Rockford RFP3412 30cm 200rms w skrzyni bass-refex do tego wzmacniacz 300rms i masz piękny, głęboki basik za nieduże pieniądze a jednak made by Rockford i made in USA.