Witam wszystkich.
Jestem nowy na forum i potrzebuje pomocy.
Mogę zadać jakieś głupie lub całkowicie oczywiste pytanie, ale proszę o wyrozumiałość.
Przejdę do rzeczy...
Kilka miesięcy temu stałem się szczęśliwym posiadaczem Chrayslera Voyagera 3.8 V6 AWD
rok produkcji '97.
Na czym polega mój problem:
Od niedawna jakieś 3 tygodnie - podczas jazdy coś szumi...
Pierwsze skojarzenie - łożysko koła... oddałem do mechanika i ku mojemu zdziwieniu okazało się że to w skrzyni biegów.
Z moich obserwacji wynika że:
Skrzynia zmienia biegi płynnie nie szarpie.
Temperatura nie wpływa na pracę skrzyni.
Szum słychać od 2 biegu. Skrzynia 4 - biegowa.
Mechanik powiedział że to łożysko w skrzyni, ale naprawy się nie podejmuje, może mi wymienić na inną którą sobie kupie.
Moje pytanie jest takie:
Czy to co powiedział mi mechanik możecie potwierdzić (o łożysku) ?
Czy warto naprawiać skrzynie ?
Czy kupić drugą używaną skrzynie ?
(tak powiedział mechanik, ponieważ naprawa może być kilka razy droższa od używanej skrzyni)
No ok, ale jaką mam pewność że jak kupie używaną skrzynie, to czy ona będzie sprawna i ile przetrwa?
Bardzo proszę o pomoc.
Pozdrawiam.
Jestem nowy na forum i potrzebuje pomocy.
Mogę zadać jakieś głupie lub całkowicie oczywiste pytanie, ale proszę o wyrozumiałość.
Przejdę do rzeczy...
Kilka miesięcy temu stałem się szczęśliwym posiadaczem Chrayslera Voyagera 3.8 V6 AWD
rok produkcji '97.
Na czym polega mój problem:
Od niedawna jakieś 3 tygodnie - podczas jazdy coś szumi...
Pierwsze skojarzenie - łożysko koła... oddałem do mechanika i ku mojemu zdziwieniu okazało się że to w skrzyni biegów.
Z moich obserwacji wynika że:
Skrzynia zmienia biegi płynnie nie szarpie.
Temperatura nie wpływa na pracę skrzyni.
Szum słychać od 2 biegu. Skrzynia 4 - biegowa.
Mechanik powiedział że to łożysko w skrzyni, ale naprawy się nie podejmuje, może mi wymienić na inną którą sobie kupie.
Moje pytanie jest takie:
Czy to co powiedział mi mechanik możecie potwierdzić (o łożysku) ?
Czy warto naprawiać skrzynie ?
Czy kupić drugą używaną skrzynie ?
(tak powiedział mechanik, ponieważ naprawa może być kilka razy droższa od używanej skrzyni)
No ok, ale jaką mam pewność że jak kupie używaną skrzynie, to czy ona będzie sprawna i ile przetrwa?
Bardzo proszę o pomoc.
Pozdrawiam.