Witam mam mały problem z dwoma świecącymi kontrolkami w toledo z silnikiem AFN pali się kontrolka oleju i kontrolka przegrzania ciśnienie oleju jest ok proszę o pomoc w rozwiązaniu tego problemu z góry dziękuje
Do you prefer the English version of the page elektroda?
No, thank you Send me over therequaczuq wrote:Sprawdź czy nie zapowietrza się układ chłodzenia i czy nie jest zacięty termostat ( wyjmij i wsadź do wrzątku).
Dawid W wrote:Z początkiem kąta wtrysku to musisz zacząć od sprawdzenia w w vagu kąt wtrysku druga pole od lewej powinno być 45-60 coś koło tych wartości(silnik rozgrzany i przez BS sprawdzasz) Jak by było coś w okolicach 200 jednostek to sprawdź czy wtyczka od nastawnika nie dotyka łapy pompy lub czegoś innego(nie wiem co to ma do rzeczy ale w starej A6 to miałem i działy się takie chocki klocki) Co do kontrolki to odłącz kabel i zobacz czy kontrolka zgaśnie. Co do wentylatora to niech się wypowiedzą mądrzejsi, choć przeszło mi przez myśl że to może ECU wymusza jego pracę z powodu "przegrzania" ale to i główny wiatrak powinien kręcić.