Witam, mam problem z centralką carprotect BX30 a konkretnie z otwieraniem klapy z pilota. Siłownik klapy to uniwersalny "mocny 8kg" z alledrogo, podłączony jest przez przekaźnik sterowany masą bo centralka wysyła sygnał ≤-500mA. Dodatkowo w kabinie mam przycisk do otwierania klapy, który po wciśnięciu łączy z masą i załącza przekaźnik, problem w tym że otwieranie z pilota nie działa, instalacja jest w fiacie seicento, dołożone były oryginalne zamki z siłownikami i kupiłem też w zestawie używaną taką centralkę, zamki i kierunki działają bardzo dobrze, mam to zamontowane już może z pół roku i problemów nie było, teraz zdecydowałem się dołożyć otwieranie klapy bagażnika. sam siłownik działa i klapę otwiera, przekaźnik też jest dobrze bo po wciśnięciu przycisku w kabinie wszystko działa, otwieranie z pilota też działało przez pół dnia, zaraz po podłączeniu nie działo, jakąś godzinę później jeszcze wcisnąłem przycisk otwierania drzwi na ~2s i magicznie zamek się otworzył, działało to do końca dnia, rano jak wstałem to już klapy z pilota nie otworzyłem. Centralka jest używana, i z początku podłączyłem kabel z centalki bezpośrednio pod siłownik, bo nie wiedziałem że wymagany jest przekaźnik (nigdzie w instrukcji nie pisze) dopiero przeglądając internet dowiedziałem się ze impuls jest za słaby aby siłownik zadziałał, czy mogłem uszkodzić tym centralkę? dodam że w pilocie jest nowa bateria, stara była słaba i myślałem że dłuższe przytrzymanie przycisku wyłącza pilot bo brakuje mu prądu. Jeśli okazałoby się że centralka jest uszkodzona, czy wtyczka jest taka sama jak w innych urządzeniach z rodziny BX? bo jeśli miałbym ją wymienić na nową to wolałbym założyć wersję która ma więcej opcji jak np możliwość podpięcia układu domykania szyb itp.