Witam,
Chciałbym zapytać speców od flashowania Nokii (albo od kabli)
Kupilem sobie nokie 3330 z ang. softem. Chcę w niej wymienić soft na polski, więc kupiłem Flasher Dejana i kabelek chyba mbus/fbus.
Najpierw zrzuciłem oryginalny flash do pliku *.fls Rolisem 4.78
Plik z moim flashem zajął równo 4MB.
W sieci znalazłem flash *.fls z polskim językiem do 3330 v 4.50 - 3.31MB
1. Pyt. Skąd ta różnica ? Dlaczego mój oryginalny flash zajmuje więcej
Wgrałem ten mniejszy flash i w sumie chyba zfleszowanie jest ok, bo telek ma polski soft, tylko nie łapie zasięgu i wyłącza się po paru sek (czyli tak jak powinno być)
Tutaj pojawił się problem z moim chyba mbusem, bo nie chce się połączyć do zrobienia Update Faida. Próbowałem Rolisem 4.79, Nokia tool 1.8,1.9, Knockiem i nic, coś tam nadole w programach pisze, że mobile cannot connet to m2bus.
W Logo managerze ten kabelek chodzi spoko, wgrywa loga bez problemu, nawet na ustawieniach w opcjach sposób komunikacji: connect using MBUS cable on COM1. Rozkręciłem wtyczkę od kabelka mbusa i są tam trzy kabelki zlutowane razem podłączone do trzech pinów i jeden osobno do czwartego pina, czy to napewno mbus ?
Próbowałem na systemie Win98 i na XP - to samo nie chce się połączyć.
2. Pyt. Może ktoś wie o co chodzi z tym Mbusem
Czy jest wersja Logo Managera z opcją UpdateFaid
Chciałbym zapytać speców od flashowania Nokii (albo od kabli)
Kupilem sobie nokie 3330 z ang. softem. Chcę w niej wymienić soft na polski, więc kupiłem Flasher Dejana i kabelek chyba mbus/fbus.
Najpierw zrzuciłem oryginalny flash do pliku *.fls Rolisem 4.78
Plik z moim flashem zajął równo 4MB.
W sieci znalazłem flash *.fls z polskim językiem do 3330 v 4.50 - 3.31MB
1. Pyt. Skąd ta różnica ? Dlaczego mój oryginalny flash zajmuje więcej
Wgrałem ten mniejszy flash i w sumie chyba zfleszowanie jest ok, bo telek ma polski soft, tylko nie łapie zasięgu i wyłącza się po paru sek (czyli tak jak powinno być)
Tutaj pojawił się problem z moim chyba mbusem, bo nie chce się połączyć do zrobienia Update Faida. Próbowałem Rolisem 4.79, Nokia tool 1.8,1.9, Knockiem i nic, coś tam nadole w programach pisze, że mobile cannot connet to m2bus.
W Logo managerze ten kabelek chodzi spoko, wgrywa loga bez problemu, nawet na ustawieniach w opcjach sposób komunikacji: connect using MBUS cable on COM1. Rozkręciłem wtyczkę od kabelka mbusa i są tam trzy kabelki zlutowane razem podłączone do trzech pinów i jeden osobno do czwartego pina, czy to napewno mbus ?
Próbowałem na systemie Win98 i na XP - to samo nie chce się połączyć.
2. Pyt. Może ktoś wie o co chodzi z tym Mbusem