Witam, mam suba na g³o¶niku STX 32.500, buda 53litry, strojone na 35hz, jak zalecane dla tego g³o¶nika.
Pierwsza budowa ma zbyt cienkie ¶cianki i bardzo drzy, br z ty³u. Zatem zbijam now±, solidn± budê.
Mam ograniczone miejsce i nie mogê sobie pozwoliæ na to, by subwoofer by³ odsuniêty od ¶ciany na kilkadziesi±t cm z racji tylnego bass reflexu.
W nowej obudowie planuje zrobiæ bass reflex z przodu, razem z g³o¶nikiem. Nie podoba mi siê jeden wylot br, wiêc planuje dwa wyloty br z przodu i tutaj mam dla was pytanie, bo sam du¿o szuka³em i niewiele znalaz³em na ten temat.
Obecnie mam strojenie 35hz, rura 15cm d³uga, 10cm szeroka.
A wiêc, chcê mieæ 2 porty bass reflex z przodu, powinienem mieæ 2 takie same porty o tych samych wymiarach podanych wy¿ej? czy d³ugo¶æ portów maleje, b±d¼ te¿ siê wyd³u¿a?
Obecnie mam strojenie 35hz, rura 15cm d³uga, 10cm szeroka. przy dwóch wylotach powinienem mieæ 2 rury o tych samych wymiarach, czy co¶ siê zmienia? obja¶ni³by mi to kto¶?
Planowane wymiary subwoofera: wysoki 45, szeroki 40, d³ugi 48-50cm ok 50-55l po odliczeniu g³o¶nika i panelu aktywnego.
strojenie 35hz z p³yt 20mm, front 30mm bêdê budowa³.
Tak to mniej wiêcej bêdzie wygl±da³o z przodu jak kto¶ nie wie o co mi chodzi
Pozdrawiam.