Do you prefer the English version of the page elektroda?
No, thank you Send me over theresupchem wrote:Szanowny panie, masz podany typ pompy i producenta i wszystkie dane na witrynie producenta jak i sprzedawców. Chyba napisałem wyraźnie, że można z tego zrobić myjkę, to znaczy że pompa jest przeznaczona do wody, a nie żadnego oleju. Jak Pan nie masz pojęcia do czego coś służy to nie zabieraj głosu który wnosi tylko domysły wyssane z palca...Jeżeli to pompa hydrauliczna i pracowała z olejem hydraulicznym to nie można z niej zrobić myjki ciśnieniowej bo gdy będzie pompować wodę to zaraz się zatrze i zardzewieje. Olej jest nie tylko medium roboczym ale też ma za zadanie smarować pompę, siłowniki i inne elementy układu, chronić przed korozją, przenosić zanieczyszczenia i drobne fragmenty urządzeń hydraulicznych które znajdują się w układzie w wyniku ich zużycia (opiłki) do filtrów itd. Woda raczej nie zapewni smarowania na wystarczającym poziomie i ochrony przed korozją.
tomala0707 wrote:Musi być jak chcesz wykorzystać pełny potencjał pompy. A jeżeli chcesz ja pędzić jakimś 2.2-3kW to wydajność można jedynie uzyskać nie na poziomie 23 l/min tylko 8.5-12l/min - tyle co marketowe produkty.A silnik musi być aż tak potężny 5,5KW ??
banda.amatorów wrote:Szanowny panie, masz podany typ pompy i producenta i wszystkie dane na witrynie producenta jak i sprzedawców. Chyba napisałem wyraźnie, że można z tego zrobić myjkę, to znaczy że pompa jest przeznaczona do wody, a nie żadnego oleju. Jak Pan nie masz pojęcia do czego coś służy to nie zabieraj głosu który wnosi tylko domysły wyssane z palca...