Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
CControls
Proszę, dodaj wyjątek www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Tablet Lenovo A7-10F - Dziwne objawy mobilnego hot-spotu

Xebap 12 Lip 2017 12:50 837 2
  • #1 12 Lip 2017 12:50
    Xebap
    Poziom 13  

    Witam

    Mój problem jest bardzo dziwny i zastanawiający gdyż w zależności od sieci mobilnego internetu strony www się ładują w tablecie a niektóre nie.
    Mianowicie, co mam:
    - Tablet Lenovo A7-10F
    - wi-fi domowe
    - mobilny hot-spot z sieci orange i plus (sygnał udostępniany przez Lumie 950 DS LTE)

    A zatem, w czym jest problem:
    Gdy korzystam w domowego wi-fi jest wszystko dobrze.
    Gdy korzystam z mobilnego hot-spotu z sieci ORANGE (sygnał udostępniony przez lumie 950) w przeglądarce chrome takie strony jak onet, wp, interia itp w ogóle się nie ładują, ale już google.pl ładuje się bez najmniejszego problemu, wyszukiwanie działa strony bez problemu znajduje tylko, że żadna się nie daje załadować, ale w tym samym czasie jak uruchomie aplikacje youtube moge normalnie oglądać filmiki,
    Gdy korzystam z mobilnego hot-spotu z sieci PLUS_PLUSH (sygnał udostępniony przez tą samą lumie 950) przeglądarka normalnie działa, wszystkie strony się normalnie ładują, aplikacja YT działa.

    W wszystkich przypadkach prędkość łącza sprawdzana za pomocą aplikacji speedtest.pl (w zależności czy to wi-fi domowe czy też internet udostępniany przez komórkę (orange, plus) pręd. od ok. 2mbit do 24mbit)
    Dlaczego tak się dzieje, co mogę zrobić, co sprawdzić??

    Pozdrawiam
    Xebap

    0 2
  • CControls
  • CControls
  • #3 20 Lip 2017 13:32
    Xebap
    Poziom 13  

    Niestety ustawienie serwera DNS w trybie ręcznym na 8.8.8.8 - NIE Działa.
    Nadal moge na tablecie uruchomić jedynie google.pl praz youtube. inne strony się nie ładują.

    Tą samą sytuacje mam na laptopie gdy mu udostępniam sygnał internetu mobilnego z telefonu.
    -google.pl ładnie się ładuje, wyszukiwanie działa lecz żadna znaleziona strona już nie chce się załadować.
    - youtube.pl normalnie działa

    Tak samo w laptopie ręcznie wpisałem DNS 8.8.8.8 oraz 8.8.4.4 i tez to nie pomaga.

    0