Witam serdecznie. Dostalem sie na praktyki w zagranicznej firmie zajmujacej sie kamerami przemyslowymi i instalacjami alarmowymi i na dzien dobry moim pierwszym projektem jest uruchomienie centrali alarmowej Satel Integra 128 (projekt dostalem ja ,jako ze polakiem jestem a Satel to Polska firma) ,dodam ze moja firma nie ma pojecia o Satelu wiec jestem za to odpowiedzialny...Konczylem technikum elektroniczne w Polsce ,ale nie jestem specjalista w sprawach alarmow...Narazie robie proby tzn staram sie nic nie popsuc...wiec wszystko idzie jak krew z nosa...
Krok po kroku.... zamontowalem centrale do obudowy,podlaczylem aku,manipulator oraz modem ETHM-1 Plus v2.2 oraz zasilanie..Centrala wystartowala...
Do tego jako pierwszy test mam podlaczyc czujnik ruchu GREY Plus wraz z Satel ADR-64 to tez mi sie udalo...
(czarny przewod DAT z ADR-64, czerwony zasilanie +,niebieski minus - ) do centali podlaczylem ten czujnik w miejsca: DAT do DT1, zasilanie + do +EX1,zasilanie - do Com
teraz moje pytanie ,czy jak do tej pory zrobilem to prawidlowo???
Dodam ze obecnie podlaczony jest manipulator Satel Integra,pozniej dolozony bedzie Integra INT-TSH
Dodano po 5 [minuty]:
Mam jeszcze takie pytanie ,czy jest tu na forum ktos, kto moglby mi za pomoca np.Skype udzielic korepetycji ze tak to nazwe z zakresu centrali alarmowych,albo jakies filmy krok po kroku ,naturalnie nie za darmo,w zyciu nie ma nic za darmo
do gdanska na szkolenie Satel mam za daleko i nie mam na to czasu teraz
Dodano po 1 [godziny] 45 [minuty]:
Dodano po 45 [sekundy]:
podlaczenie manipulatora i ETHM-1
Dodano po 3 [minuty]:

Krok po kroku.... zamontowalem centrale do obudowy,podlaczylem aku,manipulator oraz modem ETHM-1 Plus v2.2 oraz zasilanie..Centrala wystartowala...

Do tego jako pierwszy test mam podlaczyc czujnik ruchu GREY Plus wraz z Satel ADR-64 to tez mi sie udalo...

(czarny przewod DAT z ADR-64, czerwony zasilanie +,niebieski minus - ) do centali podlaczylem ten czujnik w miejsca: DAT do DT1, zasilanie + do +EX1,zasilanie - do Com
teraz moje pytanie ,czy jak do tej pory zrobilem to prawidlowo???
Dodam ze obecnie podlaczony jest manipulator Satel Integra,pozniej dolozony bedzie Integra INT-TSH
Dodano po 5 [minuty]:
Mam jeszcze takie pytanie ,czy jest tu na forum ktos, kto moglby mi za pomoca np.Skype udzielic korepetycji ze tak to nazwe z zakresu centrali alarmowych,albo jakies filmy krok po kroku ,naturalnie nie za darmo,w zyciu nie ma nic za darmo

Dodano po 1 [godziny] 45 [minuty]:

Dodano po 45 [sekundy]:
podlaczenie manipulatora i ETHM-1
Dodano po 3 [minuty]: