Witam.
W mojej Vectrze B z 1996r. cały czas świeci się kontrolka ABS'u oraz poduszki powietrznej. Po podłączeniu auta do komputera otrzymałem kody błędów jak poniżej, proszę o jakieś porady i informacje na temat tych błędów, ponieważ mimo niewielkiej wiedzy chciałbym rozwiązać usterki.
Głównie proszę o pomoc w błędach poduszki powietrznej, ponieważ ABS jeszcze nie sprawdzałem i też nie wiem na czym stoję, dopiero muszę zamówić części itp.
Kody błędów:
Poduszki powietrzne:
37 - Za wysoka rezystancja obwodu prawego napinacza pasów
53 - Niedopasowanie kodów obwodu zapłonnika
35 - Za wysoka rezystancja obwodu lewego napinacza pasów
44 - Usterka lampki kontrolnej
ABS:
41 - Otwarty obwód sensora przedniego lewego koła
45 - Otwarty obwód sensora tylnego lewego koła
39 - Nieprawidłowy sygnał sensora prędkości lewego przedniego koła
25 - Uszkodzony ząb na kole sensora
Kodów nie usuwałem, zostawiłem tak jak było. Oglądałem napinacze i wyglądają normalnie, bez żadnych przejść. Wyciągnąłem również kostkę spod fotelu pasażera z przodu, identyczna jest po stronie kierowcy (zdjęcie niżej)
Proszę o pomoc w rozwiązaniu tych problemów, ponieważ kostka i napinacze wyglądają dobrze, a kontrolka się świeci. Nie rozumiem również komunikatu 53 i 44.
Z góry dziękuję za pomoc

W mojej Vectrze B z 1996r. cały czas świeci się kontrolka ABS'u oraz poduszki powietrznej. Po podłączeniu auta do komputera otrzymałem kody błędów jak poniżej, proszę o jakieś porady i informacje na temat tych błędów, ponieważ mimo niewielkiej wiedzy chciałbym rozwiązać usterki.
Głównie proszę o pomoc w błędach poduszki powietrznej, ponieważ ABS jeszcze nie sprawdzałem i też nie wiem na czym stoję, dopiero muszę zamówić części itp.
Kody błędów:
Poduszki powietrzne:
37 - Za wysoka rezystancja obwodu prawego napinacza pasów
53 - Niedopasowanie kodów obwodu zapłonnika
35 - Za wysoka rezystancja obwodu lewego napinacza pasów
44 - Usterka lampki kontrolnej
ABS:
41 - Otwarty obwód sensora przedniego lewego koła
45 - Otwarty obwód sensora tylnego lewego koła
39 - Nieprawidłowy sygnał sensora prędkości lewego przedniego koła
25 - Uszkodzony ząb na kole sensora
Kodów nie usuwałem, zostawiłem tak jak było. Oglądałem napinacze i wyglądają normalnie, bez żadnych przejść. Wyciągnąłem również kostkę spod fotelu pasażera z przodu, identyczna jest po stronie kierowcy (zdjęcie niżej)
Proszę o pomoc w rozwiązaniu tych problemów, ponieważ kostka i napinacze wyglądają dobrze, a kontrolka się świeci. Nie rozumiem również komunikatu 53 i 44.
Z góry dziękuję za pomoc