Elektroda.pl
Elektroda.pl
X

Wyszukiwarki naszych partnerów

Wyszukaj w ofercie 200 tys. produktów TME
Europejski lider sprzedaży techniki i elektroniki.
Proszę, dodaj wyjątek elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Pionner VSX-859 - Wejscia zaklocenia szumy

tomek5333 16 Lip 2017 15:21 150 2
  • #1 16 Lip 2017 15:21
    tomek5333
    Poziom 11  

    Pierwsze co to dziala jedynie dobrze z wejscia "CD" jest czysto na kanalach "B" natomiast na "A" jest ciszej oraz gdyz nie jest nic podlaczone to na kanalach "A" sa ciche szumy i trzaski" Z pozostalych wejsc przewaznie wystepuja znieksztalcenia . Rowniez jak podlacze 2 kanaly na wejscie to sie "nakladaja "na siebie. Od czego zaczac? Tranzystory posprawdzalem sa wydaja sie byc OK . Tranzystory na koncowce mocy sa na pewno OK. Zaobserowalem również opóźnienie w załączaniu glosnikow na niektorych wejsciach. Np na radiu, video wzmacniacz w ogole nie zalacza glosnikow. Na niektorych kanalach podczas przelaczania jest dudniecie w glosnik i wtedy przekaznik sie wylacza i trzeba poczekac kilka-kilkanascie sekund az znowu sie wlaczy. Na 4 kanalach "A" i "B" (sa po 2 kanaly) glosniki cicho bucza . Center i surround nie dzialaja

  • #2 17 Lip 2017 09:51
    miro.nasz
    Poziom 20  

    Witaj!
    Prawdopodobnie masz zabrudzone styki przełączników, potęcjometrów gniazd wejściowych./Jest odpowiedni płyn do styków/ druga sprawa to mogą być kondesatory,które należy sprawdzić. Mogą się kwalifikować do wymiany.Sprawdź połączenia - luty.

    Pozdrawiam Miro.Nasz

  • #3 17 Lip 2017 11:04
    tomek5333
    Poziom 11  

    kondensatory sprawdzone wyrywkowo bo przeciez nie bd wylutowalal wszytskich, te co wylutowalem sa OK. Styki oraz ekondery wyczyszczone, zreszta mysle ze jesli to bylby enkoder to wystepowaly by trzaski jakbym nim poruszal a dziala dobrze. Jedyne czego nie sprawdzalem to sekcji zasilania ale to chyba nie tam lezy problem

 Szukaj w ofercie
Zamknij 
Wyszukaj w ofercie 200 tys. produktów TME