Prosze o podpowiedź. Zmywarka nabiera wody i nie włącza się zraszacz. Zamiast tego cichutko brzęczy tak jakby prąd na jakiejś cewce lub podobnym obwodzie. Można też wypuścić wodę - odpompowuje. Czy to wadliwie działająca pompa wody? Wymontowałem ją. Na środku wirnika pompy na środku łopatek było trochę brudu ale nie sądzę aby to blokowało pompę. Wirnik silnika się kręci przy ruchu śrubokrętem. Kręci się też razem z łopatkami pompy. Ruch łopatek porusza też wirnik i na odwrót czyli połączenie pompy z wirnikiem silnika jest prawidłowe. Mam to wszystko zdemontowane. Silnik włączyłem na sucho pod napięcie i to silnik buczy. Jak w trakcie buczenia ruszyłem śrubokrętem wirnik silnika to ruszył. Jak kręci po odłączeniu prądu i ponownym włączeniu napięcia to rusza. Jeżeli stanie to już nie startuje po ponownym podłączeniu napięcia. silnik jest bez szczotkowy. Rozebrałem go. Jest lekka korozja na pierścieniu i lekkie wżery. Co może być? Kondensator ten obok? Czy to jest przyczyna awarii? Proszę o pomoc.