Witam.
Kupiłem używany traktorek Mtd model B155.
Mam w nim ogromny problem ponieważ nie działa mi sprzęgło.
Dokładnie mówiąc, by zatrzymać traktorek muszę puścić maksymalnie sprzęgło a następnie energicznie go wcisnąć, czynność ta umożliwia zatrzymanie traktorka choć nie zawsze, inaczej nie da się go zatrzymać.
Gdy wcisnę sprzęgło normalnie, traktorek jedzie z małą prędkością i nie staje.
Dodatkowo nie działają mi biegi z boku niema na nie reakcji.
Nie wiem co jest przyczyną niedziałania sprzęgła, nie umiem rozszyfrować jakie powinny być długości pasków, bo gdzie popatrzę w internecie tam inna długość.
I ostatnie pytanie czy są zamienniki pasków do kosiska? Wiem że powinien być 1880 a w rolniczym mają tylko 1845 lub 1900. Na tym pierwszym nie wyłącza kosiska, a na drugim pasek się ślizga. Paska o długości 1880 nie znalazłem.
Proszę o odpowiedź na mój problem.
Z góry dziękuję i pozdrawiam.

Kupiłem używany traktorek Mtd model B155.
Mam w nim ogromny problem ponieważ nie działa mi sprzęgło.
Dokładnie mówiąc, by zatrzymać traktorek muszę puścić maksymalnie sprzęgło a następnie energicznie go wcisnąć, czynność ta umożliwia zatrzymanie traktorka choć nie zawsze, inaczej nie da się go zatrzymać.
Gdy wcisnę sprzęgło normalnie, traktorek jedzie z małą prędkością i nie staje.
Dodatkowo nie działają mi biegi z boku niema na nie reakcji.
Nie wiem co jest przyczyną niedziałania sprzęgła, nie umiem rozszyfrować jakie powinny być długości pasków, bo gdzie popatrzę w internecie tam inna długość.
I ostatnie pytanie czy są zamienniki pasków do kosiska? Wiem że powinien być 1880 a w rolniczym mają tylko 1845 lub 1900. Na tym pierwszym nie wyłącza kosiska, a na drugim pasek się ślizga. Paska o długości 1880 nie znalazłem.
Proszę o odpowiedź na mój problem.
Z góry dziękuję i pozdrawiam.