Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek dla www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Kymco Zing 125 - Brak ładowania

29 Lip 2017 17:47 3627 2

  • Poziom 9  
    Witam potrzebuję pomocy w naprawie w/w motorka. Mam schemat tylko, że w moim motorze ktoś już wcześniej "grzebał" i rzeczywistość nie do końca zgadza się ze schematem. Mianowicie aktualnie wygląda to tak że posiadam regulator na 4 piny. Podłączony wg. tego schematu:

    Kymco Zing 125 - Brak ładowania


    Od czego zacząć diagnozę?

    Schemat wygląda tak:

    Kymco Zing 125 - Brak ładowania

    Dodam że sprawdziłem ciągłość przewodów i nie ma nigdzie przebicia, z samej prądnicy wychodzą 3 kable i kabel różowy jest połączony z masą co chyba nie powinno mieć miejsca??
  • Poziom 38  
    Jeśli oryginalnie były światła zasilane z akumulatora, to po co kombinować z regulatorem od chińczyka i przerabianiem instalacji?
    Założyć regulator przeznaczony do alternatora "dwufazowego" i podłączyć na oryginał. Oba przewody z alternatora (żółty i różowy) wówczas nie mogą mieć przebicia do masy i muszą być podłączone bezpośrednio do regulatora.

  • Poziom 9  
    Cytat:
    Jeśli oryginalnie były światła zasilane z akumulatora, to po co kombinować z regulatorem od chińczyka i przerabianiem instalacji?


    Oryginalnie wg. schematu światła są podłączone do iskrownika - chyba, że nie potrafię czytać schematów? A aktualnie z tego co wiem mam podpięte do aku bo ładowania nie ma a światła świecą a sam regulator ma 4 piny?

    A zwarcie do masy przewodu różowego jest bezpośrednio już na wiązce wychodzącej z iskrownika więc możliwe że to coś w środku już nie domaga?