To co podałeś to typ silnika . Ja pytałem o typ alternatora. Ale nie ważne . Na zewnątrz dwa kable, gruby idzie do akumulatora bezpośrednio lub przez terminal rozrusznika, cienki to wzbudzanie .
Schemat wewnętrzny raczej nie jest ci potrzebny bo konstrukcja uniemożliwia zmianę ułożenia względem siebie elementów wewnętrznych.
Napisz lepiej co cię nurtuje łatwiej będzie ci pomóc.
Piszę pracę na temat systemu symulowania usterek alternatora ( auto Agila ) i muszę przedstawić schematy elektryczne oraz wskazać miejsca potencjalnych usterek.
Niestety nie przeszedł standardowy alternator. Dostałem informację że muszę się odnieść konkretnie do Agili. Dlatego zapytam Was jeszcze czy może wiecie jakie oznaczenia ma alternator montowany w tym samochodzie ?
Dzięki za pomoc. Znalazłem schemat po konkretnym alternatorze dokładnie tym co podałeś Bosch 0 986 044 210 i na tym bazowałem. Praca zaliczona. pozdrawiam
Witajcie!
Wiem, ze to już prawie rok, ale szukam schematu do Agilii z 2000r. Szczególnie interesuje mnie oświetlenie bo z nim mam własnie problem. Posiadacie coś takiego?