Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Opel / Agila - Schemat elektryczny alternatora Opel Agila

Toporek98 07 Aug 2017 08:40 3972 10
    Toporek98
    Level 11  
    Witam wszystkich tak jak w temacie potrzebuje schematu alternatora do Opla Agili. Jest w stanie ktoś pomóc ? pozdrawiam
    Doktorr
    Level 35  
    Schemat podłączenia ? Typ alternatora?
    Toporek98
    Level 11  
    Schemat podłączenia oraz schemat wewnętrzny. Typ Z12XE
    Doktorr
    Level 35  
    To co podałeś to typ silnika . Ja pytałem o typ alternatora. Ale nie ważne . Na zewnątrz dwa kable, gruby idzie do akumulatora bezpośrednio lub przez terminal rozrusznika, cienki to wzbudzanie .
    Schemat wewnętrzny raczej nie jest ci potrzebny bo konstrukcja uniemożliwia zmianę ułożenia względem siebie elementów wewnętrznych.
    Napisz lepiej co cię nurtuje łatwiej będzie ci pomóc.
    Toporek98
    Level 11  
    Piszę pracę na temat systemu symulowania usterek alternatora ( auto Agila ) i muszę przedstawić schematy elektryczne oraz wskazać miejsca potencjalnych usterek.
  • Helpful post
    leonov
    Level 42  
    Proszę :D Opel / Agila - Schemat elektryczny alternatora Opel Agila
    Toporek98
    Level 11  
    Niestety nie przeszedł standardowy alternator. Dostałem informację że muszę się odnieść konkretnie do Agili. Dlatego zapytam Was jeszcze czy może wiecie jakie oznaczenia ma alternator montowany w tym samochodzie ?
    carrot
    Moderator of Cars
    Która Agila i z jakim silnikiem ?
    Na przykład: Agila A 1,2 16V alternator Bosch 0 986 044 210
    Agila B 1,3CDTi alternator Magneti Marelli 063377424010
    Toporek98
    Level 11  
    Dzięki za pomoc. Znalazłem schemat po konkretnym alternatorze dokładnie tym co podałeś Bosch 0 986 044 210 i na tym bazowałem. Praca zaliczona. pozdrawiam
    strakowski
    Level 12  
    Witajcie!
    Wiem, ze to już prawie rok, ale szukam schematu do Agilii z 2000r. Szczególnie interesuje mnie oświetlenie bo z nim mam własnie problem. Posiadacie coś takiego?

Z góry dzięki!