Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

KIANO Intelect 8 - KIANO Intelect 8 brak ładowania baterii

DrEmmett 09 Sie 2017 10:34 2532 21
  • #1 09 Sie 2017 10:34
    DrEmmett
    Poziom 3  

    Dzień dobry, czy takie zachowanie tabletu KIANO Intelect 8 jest prawidłowe kiedy mam komunikat o niskim stanie baterii - i podłącze ładowarkę (czy kabel USB od komputera) bateria nie ładuje się.

    Jak jet wyłączony i podłączę ładowarkę zapala się czerwona dioda i chyba ładuje.

    Tablet kupiłem używany - oparty jest o system Windows 8.

    Spotkałem się że Tablety Samsunga nie ładują się po podłączeniu do komputera. Ale ten z Windowsem nawet nie jest wykrywany przez komputer.

    Za wszelkie wskazówki będę niezmiernie wdzięczny.

    0 21
  • #2 09 Sie 2017 11:29
    nutergsm
    Moderator - GSM

    Do sprawdzenia złącze usb.

    0
  • #3 10 Sie 2017 07:56
    DrEmmett
    Poziom 3  

    Odpowiedz z serwisu KIANO "Prawdopodobnie doszło do problemów z oprogramowanie tego urządzenia." A na zadane pytania nie odpowiedzieli...
    "mam kilka pytań dotyczących produktu:
    - czy produkt oferuje ładowanie poprzez złącze USB podczas gdy jest uruchomiony
    - czy Tablet jest wykrywany przez komputer PC po podłączeniu przez microUSB - USB"

    0
  • #4 10 Sie 2017 12:08
    nutergsm
    Moderator - GSM

    To ja Ci odpowiem.
    Tablet powinien być wykrywany przez komputer jak i ładowany.
    Jeżeli sterowniki są dobre to powinno działać no chyba, że poprzednik coś kombinował z systemem i niema odpowiednich sterowników.

    0
  • #5 25 Sie 2017 09:57
    DrEmmett
    Poziom 3  

    Na tablecie od nowa zainstalowałem system. Nie ładuje jak jest uruchomiony i nadal nie wykrywa go komputer. Na złączu microUSB działają różne HUB`a USB urządzenia OTG i pendrive. Sterowniki wszystkie zainstalowane. Powoli brak koncepcji na to dziwne zachowanie.

    0
  • #6 25 Sie 2017 11:06
    nutergsm
    Moderator - GSM

    Widocznie jest jakieś uszkodzenie hw na płycie lub sama bateria jest do podmiany.

    0
  • #7 25 Sie 2017 17:58
    Freddy
    Poziom 43  

    Zacznij od przywrócenia ustawień fabrycznych.
    Pamiętaj tylko, że stracisz wszelkie dane, więc zrób sobie kopie.

    0
  • #8 28 Sie 2017 09:39
    DrEmmett
    Poziom 3  

    Freddy napisał:
    Zacznij od przywrócenia ustawień fabrycznych.
    Pamiętaj tylko, że stracisz wszelkie dane, więc zrób sobie kopie.

    Co masz na myśli - przywróć ustawienia fabryczne?

    0
  • #9 28 Sie 2017 11:08
    nutergsm
    Moderator - GSM

    Z poziomu system w tablecie przywróć ustawienia fabryczne.

    0
  • #10 28 Sie 2017 11:35
    DrEmmett
    Poziom 3  

    nutergsm napisał:
    Z poziomu system w tablecie przywróć ustawienia fabryczne.

    To jest tablet z Windows obecnie z zainstalowanym od nowa (całkowicie) systemem.
    Nie widzę tam opcji przywrócenia ustawień fabrycznych.

    Jakieś wskazówki jak to uczynić?

    0
  • #11 28 Sie 2017 12:24
    nutergsm
    Moderator - GSM

    DrEmmett napisał:
    To jest tablet z Windows obecnie z zainstalowanym od nowa (całkowicie) systemem.

    No to niema go co resetować.
    Dokładnie jak wersja jest zainstalowana?

    0
  • #12 28 Sie 2017 12:30
    DrEmmett
    Poziom 3  

    Windows 8.1 32 bit.

    0
  • #13 28 Sie 2017 12:32
    nutergsm
    Moderator - GSM

    A próbowałeś uaktualnić do W10?

    0
  • #14 28 Sie 2017 12:56
    DrEmmett
    Poziom 3  

    Naczytałem się o problemach jakie mieli użytkownicy po aktualizacji z systemem plus fakt że w10 zajmuje więcej miejsca. Wole pozostać przy w8.1

    0
  • #15 28 Sie 2017 14:48
    nutergsm
    Moderator - GSM

    Kombinuj jeszcze ze sterownikami.

    0
  • #16 06 Wrz 2017 08:34
    DrEmmett
    Poziom 3  

    Problemu nie rozwiązałem, komunikacja z tabletem została tylko po WiFI, ładuje na wyłączonym, po za tym działa doskonale ;) . Szkoda tylko że serwis Kiano potrafi tylko odpisać - prosimy o wysyłkę.

    0
  • #17 12 Wrz 2017 22:30
    TomekxD
    Poziom 29  

    nutergsm napisał:
    To ja Ci odpowiem.
    Tablet powinien być wykrywany przez komputer jak i ładowany.
    Jeżeli sterowniki są dobre to powinno działać no chyba, że poprzednik coś kombinował z systemem i niema odpowiednich sterowników.

    Jak sobie kolega to wyobraza? ;)
    Przeciez to nie ma prawa dzialac.

    0
  • #18 12 Wrz 2017 23:10
    nutergsm
    Moderator - GSM

    TomekxD napisał:
    Jak sobie kolega to wyobraza?
    Przeciez to nie ma prawa dzialac.

    Jeżeli jest sprawny technicznie, to powinno działać. W moim przypadku wystarczyło zainstalować odpowiednie sterowniki.

    0
  • #20 30 Gru 2017 01:43
    kolek992
    Poziom 10  

    Bosz sory za wykop, ale jak czytam wypowiedzi pewnych osób to mnie krew zalewa.
    Po 1. Tablet z windowsem nie będzie wykrywany przez PC jedynie może być ładowany (tablet z windą to jak np mini laptop)
    Po 2. Tablet z windowsem ma bios taki sam jak w lapku czy pc
    Po 3. Wyłączony tablet i owszem będzie ładował bo to już nie kwestia windowsa.
    Po 4. W menedżerze urządzeń sprawdzić trzeba czy są zainstalowane stery acpi
    Po 5. Czy aby na pewno wszystkie sterowniki zainstalowane i nie ma żadnych z wykrzyknikami.
    Po 6. Od czego masz na win 10 komendy na oczyszczanie i kompresje danych, goły oczyszczony system zajmuje około 4gb :)
    Po 7. Pewnie ban za wykop

    0
  • #21 30 Gru 2017 13:41
    nutergsm
    Moderator - GSM

    TomekxD napisał:
    Jak sobie kolega to wyobraza? ;)
    Przeciez to nie ma prawa dzialac.

    TomekxD napisał:
    I był widoczny jako co? ;)

    kolek992 napisał:
    Bosz sory za wykop, ale jak czytam wypowiedzi pewnych osób to mnie krew zalewa

    Macie rację musiało mi się coś pomieszać chyba z androidem.
    Nie myli się tylko ten co nic nie robi.

    DrEmmett napisał:
    Problemu nie rozwiązałem, komunikacja z tabletem została tylko po WiFI, ładuje na wyłączonym, po za tym działa doskonale ;) . Szkoda tylko że serwis Kiano potrafi tylko odpisać - prosimy o wysyłkę.

    Komunikacja faktycznie pozostaje tylko po WiFi.
    Co do ładowania to na włączonym tablecie z poprawnie zainstalowanymi sterownikami nie powinno być problemu.

    Proszę Was o nie wypowiadanie się w temacie, do czasu odpisania przez autora.

    0
  • #22 02 Sty 2018 11:35
    DrEmmett
    Poziom 3  

    Poddałem się w kwestii ładowania urządzenia, po przetestowaniu kilkunastu sterowników.
    Komunikacja nawiązywana z komputerem poprzez Wi-Fi.
    Temat do zamknięcia.

    0