Interesują mnie szczególnie tańsze układy z >= 200 IO. W Polsce jedyne sklepy które znalazłem z przyzwoitymi produktami to Kamami i Farnell, ale i tak wybór jest niewielki. Za granicą DigiKey ma duży wybór, ale dostawa jest strasznie droga (nie dam rady dobić do 200$ żeby była darmowa). W ostateczności mógłbym się przerzucić na Alterę/Intela gdzie byłoby łatwiej (choćby sklep Mouser), ale wolałbym tego uniknąć.
Może ma ktoś doświadczenie w kupowaniu takich produktów w Polsce? Byłbym wdzięczny za wszelaką pomoc bym nie zbankrutował na kosztach dostawy :/
Wiem o tym i o tym (patrz pierwszy post) problem w tym. że w Farnell'u dostępne są produkty Spartan 6 z max 186 io (XC6SLX9-2FTG256) a potrzebuję >= 200, a w DigiKey jest problem z przesyłką.
To może Avnet? Czasami u nich kupuję, ponieważ są w Europie i nie robią problemów z EAR.
Selekcja Trochę dziwny ten koszt dostawy wyceniony na $200. Przesyłka do Holandii jest "darmowa" od zamówienia za $60, czyli koszt 2, może 3 układów. Ale nawet dla jednej kości, koszt przesyłki byłby $22, mniej niż produkt.
Sprobuj wyszukac interesujacy cie uklad na www.octopart.com
Ciekawa strona. Można jeszcze pomyśleć o Avnet (nic innego interesującego a wcześniej nie podanego nie widzę).
Marek_Skalski wrote:
To może Avnet? Czasami u nich kupuję, ponieważ są w Europie i nie robią problemów z EAR.
Selekcja
Widzę że w tym Avnet to niby mają duży wybór, ale wiele rzeczy (w tym te co mnie interesują) są dopiero na zamówienie (7 tygodni oczekiwania). Też jest pytanie (które dotyczy również hurtowni micros.com.pl) - czy sprzedają osobom fizycznym? Może powinienem o tym wspomnieć wcześniej - nie mam firmy, układów potrzebuję do własnych projektów.
Marek_Skalski wrote:
Trochę dziwny ten koszt dostawy wyceniony na $200. Przesyłka do Holandii jest "darmowa" od zamówienia za $60, czyli koszt 2, może 3 układów. Ale nawet dla jednej kości, koszt przesyłki byłby $22, mniej niż produkt.
Piotrus_999 wrote:
@Marek_Skalski $30 do Polski, bezpłatnie przy zamówieniu > $200. Do UK granica jest £33
Mówimy o DigiKey? Patrzę teraz - standardowa dostawa 30$ a darmowa przy zamówieniu >= ... 100$ ? Z tego co pamiętam zawsze było od 200$, widocznie zmienili: https://www.digikey.pl/classic/Ordering/InternatlShipRates.aspx . Teraz moja sytuacja wygląda lepiej - nadal nie jest dobrze, ale jest lepiej
EDIT: Jeszcze o DigiKey - teraz spróbowałem zmienić walutę i... sami popatrzcie: