Witam. Stworzyłem Sterownik obrotu ramieniem w poziomie i pionie na sterownikach napisanych w Bascom i złożonych na elementach firmy AVT. Niestety możliwości są ograniczone jeśli chodzi o regulację prędkości i obsługę protokołu LANC. LANC - Służy do sterowania kamerą Sony lub Canon (różnymi ukrytymi opcjami) za pomocą wejścia REMOTE. Dlatego zacząłem się bawić Arduino i językiem C. Napisałem kod dla arduino do sterowania układem L298N (mostek H) dwoma silnikami ramienia , pion i poziom , sterowane kierunek i prędkość za pomocą joistica analogowego. Skorzystałem z kodu zamieszczonego w sieci do protokołu LANC który działa super. Mój problem polega na tym (powiem otwarcie
Nie potrafię połączyć kodu Sterowania ramieniem i kodu protokołu LANC tak , aby można było sterować jedną kamerą i jednym ramieniem za pomocą jednego Arduino.
Jak do tej pory mam dwa arduino - jedno do ramienia i jedno do Protokołu LANC
Poniżej zamieszczam kody. Za pomoc z góry dziękuje , i liczę na waszą wyrozumiałość. Pozdrawiam

Nie potrafię połączyć kodu Sterowania ramieniem i kodu protokołu LANC tak , aby można było sterować jedną kamerą i jednym ramieniem za pomocą jednego Arduino.
Jak do tej pory mam dwa arduino - jedno do ramienia i jedno do Protokołu LANC
Poniżej zamieszczam kody. Za pomoc z góry dziękuje , i liczę na waszą wyrozumiałość. Pozdrawiam
Code: csharp
Code: csharp