Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek dla www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

RENAULT MODUS 1.5 dCi Delphi - Nie odpala na ciepłym silniku - brak ciśnienia

16 Sie 2017 16:10 1449 1
  • Poziom 1  
    Witam mam problem z w/w modelem.

    Samochód jak jest zimny to pali łądnie, gdy jest ciepły nie chce zapalać lub zapala bardzo ciężko jak już zapali to chodzi.

    CLIP pokazuje problem z ciśnieniem na listwie test przelewowy wskazuje wtrysk numer 2 leje numer 3 raczej też do wymiany.RENAULT MODUS 1.5 dCi Delphi - Nie odpala na ciepłym silniku - brak ciśnienia

    Podejrzewałem również uszkodzenie pompy. Serwis zewnętrzny dostał się do filtra paliwa i spuścił z niego paliwo oto co było w środku:
    RENAULT MODUS 1.5 dCi Delphi - Nie odpala na ciepłym silniku - brak ciśnienia

    Zastanawiam się nad wymianą samej pompy na nową lub używaną ale nie opiekującą oraz samego drugiego wtrysku. Czy taka wymiana bez czyszczenia układu ma sens? Serwis twierdzi że bez czyszczenia zaraz zajadę wtryski.

    PS: wtrysk 1 jest nowy, ponieważ był wymieniany kiedyś na używany, niepewny więc bez wykonania testów przelewowych wymieniłem go na nowy.
  • Poziom 29  
    Jezeli sa opilki w ukladzie paliwowym nalezy wymienic pompe, prawdopodobnie pajaka z zaworem przewody i zbiornik do czyszczenia, wszystkie wtryski na stol otworzone, wyczyszczone, wiadomo filtr - po naprawie spuszczasz czesto paliwo z filtra do czarnej butelki i kontrolujesz nie zaszkodzi zagladnac do zbiornika co jakis czas jest tam ciemno i latareczka ladnie widac - ogolnie mocny magnesik i pojezdzic po dnie zbiornika i sprawdzac co sie przyczepi. Ogolnie temat do ogarniecia ale tez mozliwosc powtorki z rozrywki - bardzo kosztownej. Pozdro.