Witam. Posiadam auto z 2010 roku peugota 207 1.4 hdi. Zapala mi się kontrolka od wspomagania gdy świeżo po uruchomieniu silnika zrobię obrót kierownicą i przy tym odczuwam dziwne drżenie kierownicy tak jakby wspomaganie działało połowicznie. Byłem na diagnostyce komputerowej pokazało błąd od Elektrycznej Pompy Wspomagania którą posiadam. Śledziłem w internecie aukcje i szukałem nowego zamiennika lub używanej pompy. Niestety nie znalazłem żadnej na zamianę tylko dostałem parę numerów w których firmy zajmują się regeneracją takich pomp.
Czy mieliście podobny problem ? Pompa działała po regeneracji bez zarzutów ? A może wina wspomagania leży jeszcze gdzie indziej ? Choć na diagnostyce ewidentnie pokazało elektryczną pompę.
Jeden specjalista powiedział mi że nie będzie inna działała gdybym nawet znalazł i zmienił bo ją trzeba programować czy to prawda ?
Dajcie jakieś wskazówki
Pozdrawiam
Dodano po 20 [minuty]:
To ta pompa. W zasadzie moduł pompy (silnik elektryczny) który trzeba naprawić.

Czy mieliście podobny problem ? Pompa działała po regeneracji bez zarzutów ? A może wina wspomagania leży jeszcze gdzie indziej ? Choć na diagnostyce ewidentnie pokazało elektryczną pompę.
Jeden specjalista powiedział mi że nie będzie inna działała gdybym nawet znalazł i zmienił bo ją trzeba programować czy to prawda ?
Dajcie jakieś wskazówki

Dodano po 20 [minuty]:
To ta pompa. W zasadzie moduł pompy (silnik elektryczny) który trzeba naprawić.