Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Amica 6646i - Zmywarka nie pobiera wody.

afticn 16 Aug 2017 22:47 1239 2
Helukabel
    afticn
    Level 18  
    Witam.
    Posiadam zmywarkę Amica 6646i uszkodzeniu uległ mikroprzełącznik pływaka. W oczekiwaniu na dostawę nowego chciałbym aby zmywarka pracowała. Postanowiłem prowizorycznie zrobić zworę w kostce od mikroprzełącznika. Zwarłem z sobą kabel skrajny pomarańczowy z skrajnym brązowym. Szary trzeci-środkowy zostawiłem wolny. Niestety skutek mizerny, zmywarka po załączeniu w cykl wypompowuje wodę, po czym miała by nabierać ale niestety nie nabiera. Oczywiście sprawdzając punkt zasilania wody do zmywarki sprawny.
    Proszę kolegów o podpowiedzi,
    Z góry dziękuję.
  • Helukabel
    cezet
    VIP Meritorious for electroda.pl
    Źle podłączyłeś zworę.
    afticn
    Level 18  
    Mikroprzełącznik zamieniony na nowy, niestety zmywarka dalej się nie podjęła pracy. Zaprzyjaźnionemu elektronikowi oddałem do sprawdzenia moduł sterujący.
    Okazało się, iż uszkodzony był triak na torze sterowania napełniania wody. Został wymieniony na nowy. Tym razem zmywarka podjęła pracę, ale tylko do napełnienia wody.

Kolejny triak sterowania dalszej pracy uszkodzony. Elektronik, który pomaga reaktywować mi zmywarkę obiecuje mi jej postawienie na nogi. Jednakże potrzebuje schematu modułu sterowania. Proszę kolegów może ktoś posiada schemat do modułu:
    RoHS
    B231
    Amica 6646i - Zmywarka nie pobiera wody.