Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Powiadomienia o podłączeniu stacji dokującej Samsung Galaxy J3

Wredota97 17 Aug 2017 22:15 59883 5
    Wredota97
    Level 1  
    Witam. Mam problem z Samsungiem Galaxy J3 2016. Od rana wyskakuje mi powiadomienia, że podłączono stację dokującą, chociaż niczego takiego nie posiadam, ekran robi się kolorowy i bez przerwy telefon wydaje jakiś dźwięk. Czasami samo wszystko ustaje, a czasami jedynym ratunkiem jest reset telefonu, bo kompletnie nie reaguje na żaden inny ruch. O co może chodzić i jak to wyłączyć?
    Slawekg1631
    Level 1  
    Czesc mam ten sam problem z ta stacja i z kolorami plus ten dzwiek w telefonie, czy rozwiazales problem, jesli tak to w jaki sposob, pozdrawiamm Slawek
    mobista
    Level 35  
    Uszkodzone najprawdopodobniej gniazdo USB w telefonie.
    jonasz79
    Level 2  
    Hejka ja tez mam ten problem tylko bez kolorow... u mnie wystarczy uruchomic ponownie telefon. A pojawia sie najczęściej jak podłącze słuchawki na blutacza... czy to tez bedzie awaria gniazda usb?
    acz-mdwr
    Level 15  
    Samsung J3 2016 - telefon mam dwa lata i jest zadbany, w idealnym stanie, bez żadnych awarii.

Dzisiaj spotkał mnie ten sam problem ale bez zmiany kolorów ekranu.
    Obyło się bez restartu telefonu, wystarczyło przesunąć palcem od góry ekranu, rozwinięcie górnego menu i skasowanie tego komunikatu.

Wiem co było przyczyną w moim telefonie.
    Pojechałem do rynku rowerem, 1,2 km, i tam zaczął kropić drobny deszczyk a ja miałem telefon w kieszeni koszuli, gniazdem ładowania do góry.
    Zanim wróciłem do domu telefon był kropiony deszczem przez 5 - 7 minut.
    W domu położyłem go na stole i po kilku minutach zaczęły się te hece z wyskakującym komunikatem na pasku stanu i z powtarzającą się co kilka sek. niesłyszaną nigdy wcześniej melodyjką.

Sądzę, że krople deszczu rozbijające się wokół gniazda ładowania lub nawet w nim, nawilżyły kurz znajdujący się w środku gniazda i nastąpiło - nie potrafię tego fachowo nazwać - jakieś zwarcie, przebicie, połączenie odpowiednich styków, które wywołały ten komunikat o podłączeniu stacji dokującej.

Zawsze chroniłem telefon przed deszczem a tym razem sobie odpuściłem i od razu jest efekt.

MARTYA999
    Level 1  
    Miałam ten sam problem- dziwne dźwięki, które powtarzały się co kilka sekund i powiadomienie o podłączeniu stacji dokującej. Na szczęście udało się temu zapobiec. Wystarczyło kilka razy wsadzić końcówkę ładowarki do telefonu i po kilku razach, nagle telefon ucichł i wszystko wróciło do normy.