Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Zapomniane Hasło do Routera

neo@ 03 Aug 2005 15:06 8479 8
    neo@
    Level 11  
    Moze ktos wie jak odzyskac hasło do routera, przegladarka explorer 6.0 pamieta hasło ale niewiem jak je odsłonic za kropek,przy zmianie hasła potrzebne jest stare prosze o podpowiedz:cry:
  • Helpful post
    LEM
    R.I.P. Meritorious for the elektroda.pl
    W czym problem, aby zrobić reset i doprowadzić ten router (niewiadomego producenta) do nastaw fabrycznych. Później go skonfigurować można tak jak sie chce.

Natomiast do tak zadanego pytania nie wiem jak sie mam odnieść, bo można założyć, że nie jesteś właścicielem tego routera i może chcesz ominąć zabezpieczenia.

Ponieważ nie jestem w stanie zweryfikować takiego założenia, to jeśli padną odpowiedzi tutaj rozwiązujące ten problem w inny sposób niż opisany wyżej, uznam to za naruszenie regulaminu.
    neo@
    Level 11  
    Sprzet jest firmy Repotec IP-O613 cos na wzor Planeta BW-500 podobna obsługa, jestem jego administratorem z tym ze moge dostac sie do niego z jednego komputera zapamientane hasło w przegladarce poprzednia osoba ktora nim zarzadzała nie podała mi go i nie mam z nia zadnego kontaktu router jest zarzadzalny i reset fabryczny narobi bigosu :) i jesli to nie naruszy regulaminu prosze o pomoc dostep do urzadzenia a z zmiana hasła wiąże sie z podaniem starego a te jest ukryte w explorerze pod kropkami:)
    maszewl
    Level 13  
    Jesli masz haslo zakropkowanie to proponuje w googlach wyszukiac i zciagnac program !@#$%^&*(), odpalić, nakierować specjalny kursor na kropki i gotowe :-)
    Moderated By zdzich42:

ostrzeżenie za podawanie sposobu pominięcia zabespieczenia

neo@
    Level 11  
    jakie pominięcie zabezpieczenia "ja to hasło mam tylko za kropkami" a juz naprawde nierozumie moderatora
    :D prosze o kontakt i nazwe programu na adres: jastrzo(malpa)interia.pl o wfamie do WLAN to sobie mozna swobodnie pisac na Forum:)
    Zwierzak_PAH
    Level 26  
    Połowa gazet na świecie kiedyś trąbiła o programach do wyciagania hasła spod gwiazdek a tu moderowanie się komuś włączyło... Właśnie powinno się propagować takie programy coby M$ poprawił to w systemie. Ale znając mętalnośc ludzi moderowanie bedzie dalej aby większość żyła w nieświadomości i idealizmie zabezpieczeń Windows.
    LEM
    R.I.P. Meritorious for the elektroda.pl
    Zwierzak_PAH wrote:
    Połowa gazet na świecie kiedyś trąbiła o programach do wyciagania hasła spod gwiazdek a tu moderowanie się komuś włączyło... Właśnie powinno się propagować takie programy coby M$ poprawił to w systemie. Ale znając mętalnośc ludzi moderowanie bedzie dalej aby większość żyła w nieświadomości i idealizmie zabezpieczeń Windows.

Windows jest dziurawy jak sito i o tym wie każdy, kto chociaż troche otarł sie o takie problemy. Programy takie są dostępne i temu tez nie ma sie co dziwić - wystarczy google zapuścić. Jednak w tym przypadku uważam, że niepowinno się pokazywać jak odkryć hasło w dziurawym systemie z uwagi na to, co napisałem w poprzednim swojej wypowiedzi.

W związku z tym uważam, że moderator jak najbardziej słusznie zareagował.
    neo@
    Level 11  
    Dziekuje znalazlem taki program (nie było trudno faktycznie) nie kazdy działał ale jesli ktos ma podbny problem z hasłem chetnie pomoge, co do zabezpieczen M$ pozostawia wiele do życzenia, Pozdrawiam Problem rozwiazany, co do takiego Moderowania to nie jestem pewien czy jest słuszne:D:D:D
    kosmita
    VIP Meritorious for electroda.pl
    Mam trzy sprawy do wypowiedzi neo@:
    Po pierwsze: regulamin pkt. 1 - Wysyłanie materiałów dotyczących łamania zabezpieczeń programowych lub sprzętowych na publiczne forum jest niedozwolone.

po drugie: korzystanie z tej witryny oznacza akceptację zasad jej użytkowania

po trzecie zamykam temat.. Jeśłi czegoś jeszcze nie rozumiesz zapraszam na PW, wszystko wyjaśnię