Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Amplituner Denon AVRX1300W - połączenie z TV.

imhoteps 18 Sie 2017 19:48 624 6
  • #1 18 Sie 2017 19:48
    imhoteps
    Poziom 9  

    Witam.
    Zakupiłem niedawno amplituner DENON AVRX1300W, podłączyłem pod niego HDMI z blue RAY i tv. Wszystko gra, ale jak wyłącze amplituner znika mi obraz z TV. Czy to znaczy, że oglądając TV muszę mieć włączony amplituner?

    0 6
  • #2 19 Sie 2017 04:55
    Polon_us
    Poziom 41  

    imhoteps napisał:
    Czy to znaczy, że oglądając TV muszę mieć włączony amplituner?

    Nie.

    W wzmacniaczu proszę sprawdzić ustawienia HDMI-CEC lub HDMI-Control.
    Założyłbym się, że mają uaktywnione automatyczne włączanie/wyłączanie zgodnie z TV.
    Należy to wyłączyć.

    Nic nie stoi na przeszkodzie, aby to samo sprawdzić po stronie TV.

    0
  • #3 19 Sie 2017 10:29
    imhoteps
    Poziom 9  

    Mam takie MENU w amplitunerze, próbowałem już na różne sposoby i mic ciągle wyłącza mi obraz w TV gdy wyłącze amplituner.
    Amplituner Denon AVRX1300W - połączenie z TV.

    0
  • Pomocny post
    #4 19 Sie 2017 10:51
    Polon_us
    Poziom 41  

    To w takim razie w telewizorze wyłączyć sterowanie HDMI.

    imhoteps napisał:
    mic ciągle wyłącza mi obraz w TV gdy wyłącze amplituner

    Rozumiem, że telewizor jest wyłączany?
    Jaki to jest telewizor - model/producent?

    Po zmianach w ustawieniach HDMI - niezależnie czy wzmacniacz czy TV - wskazane jest wyłączyć urządzenia pilotem, a następnie odłączyć od zasilania na parę minut.

    0
  • Pomocny post
    #6 19 Sie 2017 11:38
    Polon_us
    Poziom 41  

    Proszę dokładnie - wyłączany jest wzmacniacz i ginie obraz z telewizora.

    Czy telewizor przechodzi w stan normalnego wyłączenia?
    Czy też dźwięk jest, a nie ma obrazu?
    Z jakiego urządzenia (o ile jest to zewnętrzne) nie ma wtedy obrazu?
    Gdzie jest podłączone te urządzenie?

    Proszę odpowiedzieć precyzyjnie i dokładnie.

    Poraz trzeci kolega nie musi zamieszczać zdjęcia.

    0
  • #7 19 Sie 2017 11:38
    imhoteps
    Poziom 9  

    Udało się Uff.
    A po wyłączeniu amplitunera wyłączał się i obraz i dźwięk, a telewizor pozostawał włączony, poprostu po wyłączeniu amplitunera nie przekazywał on do TV sygnału adio i video
    Zadziałało dopiero po odłączeniu napięcia.
    Dzięki Polon_us

    0