Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

new holland 115ts 2000r - nie jedzie

lenor88 22 Aug 2017 13:43 4332 11
  • #1
    lenor88
    Level 6  
    Witam,
    ciagnik nie jedzie,hydraulika ,tur dziala prawidlowo.podczas pracy nagle stanał i koniec.zapala sie symbol ksiazki i N.bezpieczniki i przekazniki sprawdzone,filtry oleju wymienione.podlaczenie do komputera nie wykazuje bledów.prosze o pomoc
  • #2
    BORG

    Level 19  
    Witam,

    jaką skrzynię biegów kolega posiada?
    Jakim interfejsem łączył się kolega z komputerem?
    Były odczytywane błędy w trybie HH ?

    Pozdrawiam
    BORG
  • #3
    lenor88
    Level 6  
    skrzynia hydrauliczna 16x16,bledy byly odczytywane z manu HH w trybie diagnostycznym Hb za pomoca zworki

    Dodano po 6 [minuty]:

    new holland 115ts 2000r - nie jedzie



    znalazlam obraz takiej samej jak mam
  • #4
    BORG

    Level 19  
    Ok, podstawę już mamy.
    Poproszę jeszcze zdjęcie licznika w momencie wystąpienia błędu.
  • #5
    lenor88
    Level 6  
    new holland 115ts 2000r - nie jedzie

    przepraszam za jakosc ale lepiej nie bedzie
  • #6
    BORG

    Level 19  
    Hmm....

    Nie przypominam sobie sytuacji żeby błąd nie był zapamiętywany.

    Proszę sprawdzić czy działają wszystkie kontrolki. Po uruchomieniu ciągnika i wystąpieniu błędu, z menu HH pozycja HD (view live error codes) proszę odczytać kody. Coś musi się wyświetlać.
  • #7
    lenor88
    Level 6  
    Dzisiaj mechanik ustalił ze do elektrozaworów skrzyni biegów (takie dwa pod podłogą Fi R)nie dochodzi napięcie i nie ma żadnej reakcji przy przelaczaniu na rewersie.chyba niemożliwe żeby nagle dwa elektozawory padły.byly wyjęte i przeczyszczone ale to i tak nic nie zmienilo...cos blokuje dojście napięcia do cewek ale nie wiem co?

    Dodano po 5 [minuty]:

    BORG wrote:
    Hmm....

    Nie przypominam sobie sytuacji żeby błąd nie był zapamiętywany.

    Proszę sprawdzić czy działają wszystkie kontrolki. Po uruchomieniu ciągnika i wystąpieniu błędu, z menu HH pozycja HD (view live error codes) proszę odczytać kody. Coś musi się wyświetlać.


    Według gościa który podlaczal komputer nie wyświetlają się żadne błędy :(
  • #8
    Pafcio179
    Level 11  
    Nie jestem ekspertem w obszarze new hollanda, ale wydaje mi się że jeżeli ktoś podłączał się do ciągnika to powinien mieć możliwość z poziomu programu diagnostycznego zweryfikować czy moduł odpowiada. Sprawdzić zasilanie modułu skrzyni lub cokolwiek co nią zarządza. A jeżeli jest w stanie się z nim połączyć to odczyt z elementów sterujących (na wejściu sterownika).
  • #9
    misiekpb
    Level 22  
    Podpowiem tylko, że miałem kiedyś podobny problem w koparce JCB. Wszystko chodziło, jazdy nie było. Koparka ma na dźwigni łyżki przycisk rozlaczajacy jazdę. Winny okazał się kabelek od tego guzika zwarty do masy. Może w tym ciągniku też coś podobnego występuje.
  • #10
    User removed account
    Level 1  
  • #11
    Pafcio179
    Level 11  
    Moduły mf mają możliwość rozłączenia zasilania modułu kiedy podczas próbkowania napięcia jest ono za wysokie. I tak w przypadku awarii alternatora lub regulatora napięcia spotkałem się z kilkoma przypadkami że moduł zwyczajnie nie odpowiadał. Możliwe że i nh mają takie zabezpieczenia.
  • #12
    lenor88
    Level 6  
    wal-ker wrote:
    Jakos nie chce mi sie wierzyć że nie ma zasilania tylko na cewce do przodu czy na cewce rewersu.
    Sprawdził ten mechanik czy sterownik próbuje załączyc skrzynie ale rozłącza,czy wogóle sterownik nie probuje.
    Kontrolka od cisnienia oleju skrzyni sprawna? Cisnienie oleju sprawdzone? Co sie dzieje jak probujesz kalibrowac?Komputer sprawdza wtedy dane troche inaczej i może wychwyci nieprawidłowość.
    Wejsc w meniu H w tryb testowania czujników/włączników i zrobic test.
    Oczekujecie pomocy.W Waszym interesie powinno byc podanie jak najwięcej danych. Także podanie w awatarze miejscowości.Może ktos z nas ,kto ma pojęcie mioeszka gdzies w pobliżu i by pomógl... .


    Przepraszam ale pierwszy raz korzystam z takiego forum.woj.mazowieckie.gmina Chorzele.moja wiedza jest za mała żeby odpowiedzieć na zadane pytania.poziom i ciśnienie oleju ok.przy próbie jazdy zawsze zapala sie symbol książki i N.byl elektryk ale powiedzial ze bez instrukcji i schematu to nic nie pomoże....do kogo by nie zadzwonic to nikt nie ma czasu albo takimi sie nie zajmuje jak to dzisiaj uslyszalam.nie mam komputera na miejscu żeby zrobić ten test..