Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Renault CLIO II 1.4 16V - nie odpala jak jest ciepły

woytekw 22 Sie 2017 20:25 687 4
  • #1 22 Sie 2017 20:25
    woytekw
    Poziom 9  

    Witam
    Może ktoś doradzi co jest. Jak jest zimny pali bez problemu. Po przejechaniu kilku (max 30 km bo tyle mam do pracy) gaszę go i nie odpala (albo kontrolki się zapalają i tylko coś prztyknie albo wskaźniki wariują, zarzęzi chwilę i nic). Po jakiejś godzinie odpala znowu normalnie.
    Wcześniej zdarzyło mi się to dwa razy w ciągu 3 miesięcy, raz odpaliłem z "górki" drugi raz na kable. Byłem w dwóch warsztatach niby posprawdzali i ogólna opinia że aku do wymiany (właśnie w jednym z tych warsztatów odpalili na kable).
    Ostatnio z uwagi że miałem drugie auto Clio stało około miesiąca (w międzyczasie wymieniłem pasek rozrządu), około tydzień temu naładowałem akumulator (zgodnie zresztą z sugestiami warsztatów że niby ładowanie jest ok tylko może aku już nie trzyma) i niestety od tego czasu problem się nasilił. Już 3 raz w tygodniu dzieje się to samo czyli zimny pali , po przejechaniu 30 km i zgaszeniu trup, po godzinie od zgaszenia pali jak nowo narodzony. A skoro odpala jak ostygnie to chyba nie wina akumulatora. Dodatkowo dzisiaj w trakcie jazdy zapaliła się kontrolka z ABS na chwilkę choć nie wiem czy to z tym związane.

    0 4
  • #3 22 Sie 2017 22:31
    MACIEK_M
    Poziom 28  

    mazdax napisał:

    Cytat:
    Masa do poprawy



    Pewnie masz rację, ale tak dokładniej która, bo jest ich tam kilka-naście punktów.

    0
  • #4 28 Sie 2017 19:42
    woytekw
    Poziom 9  

    Masy niby poprawione wcześniej na tyle ile można było dostać się do miejsc przykręcenia.
    W sobotę wymieniony czujnik położenia wału korbowego i po jazdach próbnych i dzisiejszym wyjeździe do pracy problem się nie pojawił i autko jakby sprawniej śmiga. Gdzieś za miesiąc dam info czy wszystko jest ok i temat będzie do zamknięcia.

    0
  • #5 02 Paź 2017 20:34
    woytekw
    Poziom 9  

    Wszystko w porządku, brak problemów z odpalaniem, temat zamykam.

    0