Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek dla www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Sony Bravia KLV-S26A10E - Reset fabryczny zworką na PCB?

29 Sie 2017 19:44 1485 5
  • Poziom 28  
    Cześć! Trafił do mnie w/w telewizor z blokadą hotelową. Oczywiście bez oryginalnego pilota. Mam jakiś tani zamiennik typu so-887 ale wszystkie funkcje w nim działają. Jednak nie mogę wejść w tryb serwisowy. Kombinacja klawiszy i+, 5, vol+ (albo -), power, nie uruchamia TV w tybie serwisowym. Ani kolejne naciskanie ani naciskanie jednocześnie tych klawiszy nic nie daje. Pytanie czy jest możliwość zresetowania telewizora do ustawień fabrycznych jakąś zworką na PCB? Może w podobny sposób dało by się chociaż wejść w tryb serwisowy? Czy w ogóle jest taka możliwość?
    Pozdrawiam, Marcin.
  • Poziom 43  
    marcin_oizo napisał:
    Kombinacja klawiszy i+, 5, vol+ (albo -), power, nie uruchamia TV w tybie serwisowym.

    I bardzo dobrze.
    Może po prostu trzeba zajrzeć do dokumentacji albo chociaż poczytać forum? ;)
  • Poziom 28  
    Cześć kolego. Oczywiście zanim zaśmiecę forum swoim tematem to przeszukuję inne tematy :-) Znalazłem kilka tematów informujących o wchodzeniu w menu serwisowe właśnie taką kombinacją klawiszy. Jeśli to zly trop to poroszę o pomoc, inaczej bym nie pisał. Wiem że masz sporą wiedzę! To już nie czasy Syriuszy gdzie na pilocie był ukryty guzik od ,,serwisu'' ktorym to można było rozszerzyć ilość kanałów hehe.
    Pozdrawiam serdecznie!
  • Poziom 43  
    marcin_oizo napisał:
    Znalazłem kilka tematów informujących o wchodzeniu w menu serwisowe właśnie taką kombinacją klawiszy.

    Udowodnisz to?
    marcin_oizo napisał:
    Jeśli to zly trop to poroszę o pomoc,

    Pomogłem w sprawie sposobu wejścia w tryb:
    mirex napisał:
    Może po prostu trzeba zajrzeć do dokumentacji

    Choć szczerze mówiąc, proponowałbym abyś jednak nie robił resetu z poziomu trybu serwisowego. ;)
  • Poziom 28  
    Witam ponownie. Znalazłem już dawno taki temat z instrukcją: https://www.elektroda.pl/rtvforum/viewtopic.php?p=16171711#16171711
    Niestety, nie da rady wejść w tryb serwisowy. Nadal nie wiem jak mam to zrobić, proszę o pomoc. Czy pilot jest nieodpowiedni? Ma symbol SO-887.
    http://piloty-sklep.com.pl/userdata/gfx/cb97fa1a607daaf4fb232e25bddd7baf.jpg
    Czy coś robię źle? Przecież to nie może być takie skomplikowane! Czas ucieka a telewizor jest nie mój i już się ludzie niecierpliwią. Zazwyczaj nie miałem problemu z wejściem w tryb serwisowy, tutaj jest.
    Pozdrawiam Marcin.
  • Poziom 28  
    Szanowni koledzy, po raz kolejny nie mieliście potrzeby i ochoty konkretnie odpowiedzieć na zadane pytanie. Jak chłop chłopu... To na tym ma polegać forum? Pytam czy taki pilot czy inny, czy inny sposób, i odpowiedzi nie ma. Pozdrawiam serdecznie, gdyż Wasza wiedza jest ogromna, lecz nie umiecie się nią dzielić.