Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Zmywarka Ariston LL65 awaria - zmywarka nie pobiera wody sygnalizuje błąd diodą

buczerek 31 Aug 2017 15:05 6915 3
    buczerek
    Level 2  
    Witam, poszukuję odpowiedzi na pytanie jaki to błąd? Zmywarka Ariston LL65 po wybraniu programu wypompowuje resztę pozostałej po ostatnim praniu wody, następnie zaczyna buczeć i nie pobiera wody. Jednocześnie zaświeca się dioda nr. 6 licząc od lewej strony tj. płukanie przed zmywaniem. Taca pod zmywarką sucha, filtry czyste pompa odpływowa przeglądnięta- bez uwag , zawór wody wygląda ok, wąż dopływowy drożny. Nie mam już pomysłów. Dodaję że używam soli i tabletek 3 w 1 . Może ktoś ma tabelę kodów.
    malimaro
    Level 3  
    Zawór wygląda na ok, ale czy go sprawdzałes czy się otwiera ?
    buczerek
    Level 2  
    Zaworu nie demontowałem, spróbuje jeszcze raz dzisiaj go wyciągnąć i podłączyć poza zmywarką. Zauważyłem natomiast metodą prób i błędów, że kiedy wyciągnąłem pojemnik na sól i po wymyciu i "przedmuchaniu" pobrała wodę i jeden cykl przebrnęła do końca. Przy zbiorniku na sól jest taki jakby filtr. Możliwe żeby to on zatrzymywał wodę? Zdjęcie przykładowe, ale o ten element chodzi
    Zmywarka Ariston LL65 awaria - zmywarka nie pobiera wody sygnalizuje błąd diodą
    cezet
    VIP Meritorious for electroda.pl
    buczerek wrote:
    zaczyna buczeć i nie pobiera wody

Nic innego tylko elektrozawór na zasilaniu ( na dopływie) . Odkręć węża doprowadzającego i otwórz zawór zasilający.