Elektroda.pl
Elektroda.pl
X

Wyszukiwarki naszych partnerów

Wyszukaj w ofercie 200 tys. produktów TME
Proszę, dodaj wyjątek elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Subwoofer Collins 100 series brak odbioru sygnału audio

PhenomV2 31 Sie 2017 22:52 147 5
  • #1 31 Sie 2017 22:52
    PhenomV2
    Poziom 4  

    Witam, ostatnio wpadł mi w ręce subwoofer marki Collins 100 series, Subwoofer Collins 100 series brak odbioru sygnału audioCIMG21..JPG Download (2.94 MB) model CAA-100A Subwoofer Collins 100 series brak odbioru sygnału audioCIMG21..JPG Download (2.86 MB) (tuba) do samochodu. Problem w tym że ktoś wcześniej sobie grzebał w środku i wyciągnął kable wyjścia audio woofera na zewnątrz i chyba podłączył do osobnego wzmacniacza. Ja jednak postanowiłem przylutować wszystko fabrycznie. Myślałem że po podłączeniu i nadania sygnału audio "pojawi" się jakiś dźwięk jednak nic nie było słychać oprócz słabego szumu. Udało mi się ustalić który kabel jest przeznaczony do czegoś Subwoofer Collins 100 series brak odbioru sygnału audioCIMG21..JPG Download (3.02 MB) :lol: A więc tak: niebieski-remote, czarny-ground, czerwony-12v, i 2 nie pewne kable możliwe że to są wejścia audio - +. zasilanie wynosiło 11,5v próbowałem na 12,1v i taki sam efekt. Moim celem również jest przekształcenie tego owo subwoofera do takiego na jack 3,5mm i zasilanie z transformatora. Liczę na pomoc! :D (przepraszam za jakość zdjęć)

  • #2 02 Wrz 2017 08:51
    MDD
    Poziom 25  

    Na końcu {rurki z przewodami} była kostka podłączeniowa. Dwa białe.
    1 -{white} RT speaker input pos{+} only

    2- {white] LT speaker input pos{+} only

    Pozostałe tak jak piszesz.

  • #3 04 Wrz 2017 20:01
    PhenomV2
    Poziom 4  

    Czyli brakuje 2 kabli czy wszystko w komplecie? Bo raczej trzeba gdzieś podłączyć GND, chyba że ten z jack 3,5mm połączyć z GND zasilania.

  • #4 05 Wrz 2017 08:56
    MDD
    Poziom 25  

    Sprawdzić jeszcze czy jeden z białych nie jest podłączony do GND. W innym opisie podają. Biały LT + , biało szary LT - .

  • #5 05 Wrz 2017 17:18
    PhenomV2
    Poziom 4  

    Na płytce pisze + Hi + i oba kable są do tego podłączone

  • #6 09 Wrz 2017 09:19
    MDD
    Poziom 25  

    Masz wejście wysoko napięciowe HI sterowane z głośników wzmacniacza. Twierdzisz że ktoś grzebał. Te białe podłączone w to samo miejsce? Nie ma czasami drugiego HI .

 Szukaj w ofercie
Zamknij 
Wyszukaj w ofercie 200 tys. produktów TME