Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

FinePix S1 Pro, nie zapisuje zdjęć na kartę.

carbon_45 03 Wrz 2017 00:13 1281 2
  • #1 03 Wrz 2017 00:13
    carbon_45
    Poziom 12  

    Witam forumowiczów.
    Mam stary aparat FujiFilm FinePix S1 Pro i on teraz nagle przestał mi zapisywać na karcie zdjęcia. Wszystko działa. Lampa błyska, ostrość się ustawia, wyświetla zdjęcie na wyświetlaczu, ale na karcie nie ma nic. Wszystkie zdjęcia co robiłem teraz na dożynkach, to ich nie ma. Kupiłem wcześniej Nikona D200 i miałem pecha, w dożynki, bo bateria była rozładowana, tak, że nie mogłem z niego skorzystać. Zrobiłem to teraz i mam znowu problem. Nie umiem nim zrobić ani jednego zdjęcia. Wszystkie wychodzą bardzo ciemne. Tam jest funkcja P- jako Automat i na niej też mi nic wychodzi. W FinePix gdy miałem ustawione na Auto, to nie było żadnego problemu z zdjęciem. W FinePix, używałem też funkcji M i tam gdy już skróciłem pasek do zera na środku, to miałem dobre zdjęcie. W tym Nikonie D200 w opcji M- ustawiając ten pasek na środku, to zawsze mam bardzo ciemne zdjęcie. Używając wbudowanej lampy błyskowej, jest to samo.
    Pozdrawiam
    Janusz

    0 2
  • #2 07 Wrz 2017 11:45
    anmedia
    Poziom 39  

    Moze zacznij od sprawdzenia czy karta nie jest uszkodzona!

    0
  • #3 07 Wrz 2017 14:36
    carbon_45
    Poziom 12  

    Witam.
    Ta karta jest dobra, bo używam ją teraz w Nikonie D200. Z Nikonem pojechałem do innego zakładu fotograficznego, i tam mi go dopiero ustawili. Ten co go ustawiał wcześniej, to jeszcze pogorszył sprawę. Nikon teraz jest sprawny. Czy trzeba w FinePix formatować kartę? bo w Nikonie musiałem to zrobić.

    0