logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Żelazko Bosch Sensixx DA50 - spalony strażak (moduł elektroniczny)

weiher 03 Wrz 2017 19:15 6432 5
REKLAMA
  • #1 16679338
    weiher
    Poziom 10  
    Ocena: 13
    Witam,
    Mam żelazko Bosch Sensixx DA50 w którym spaliła się elektronika tzw strażak. Z tego co się orientuje w tym modelu ma też funkcję jonizacji, ale mogę się obejść bez tego. Czy koś znających temat powiedziałby mi jak podłączyć zasilanie/obejść tę elektronikę żeby nie zepsuć do końca żelazka. W załączeniu fot. z przewodami zasilającymi... Nie dodałem fotek tego spalonego modułu, ale przy nim został przewód ok 0,75mm 2 czarny z małym pinem męskim, a reszta przewodów została upalona...

Przy okazji jeszcze jedno pytanie. Jak ściągnąć górę uchwytu/rączki, coś trzyma ok środka zaraz przy przyciskach pary?
    Z góry bardzo dziękuję za pomoc
    WW
    Żelazko Bosch Sensixx DA50 - spalony strażak (moduł elektroniczny)Żelazko Bosch Sensixx DA50 - spalony strażak (moduł elektroniczny)Żelazko Bosch Sensixx DA50 - spalony strażak (moduł elektroniczny)Żelazko Bosch Sensixx DA50 - spalony strażak (moduł elektroniczny)
  • REKLAMA
  • #2 16681207
    nioop

Specjalista AGD
    Ocena: 3325
    Zdejmij białą osłonę ze stopy i zrób dobre zdjęcie z leżącymi obok przewodami a rozrysuje gdzie który podłączyć.
    Tylko musze widzieć stopę z termostatem.
    Konto firmowe:
    Kawa i Naprawa - Serwis AGD
    Powstańców Śląskich 63, Warszawa, 01-355 | Strona WWW: https://www.kawainaprawa.eu
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #4 16682437
    weiher
    Poziom 10  
    :arrow: h jaworski dzięki faktycznie pod tymi przyciskami była śrubeczka :)

:arrow: nioop wrzucam kolejne zdjęcie może coś wyjaśni...
    Żelazko Bosch Sensixx DA50 - spalony strażak (moduł elektroniczny)

Według mnie połączyłbym brązowy z płytą zamiast białego i dodatkowo z nim czarny (świeciłaby wówczas żaróweczka puki termostat będzie zwarty). Zapomniałem wcześniej napisać bo na foto słabo widać... Na wtyczce są oznaczenia następujące: niebieski - N, Biały - L, żółtozielony - wiadomo PE
    Ale wolę zapytać specjalistów żeby go nie spalić całkowicie...
  • REKLAMA
  • #6 16737721
    weiher
    Poziom 10  
    Dziękuję wszystkim za pomoc! Temat zamykam...
REKLAMA