Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Sharp Aquos LC-46LE540E - nie zapamiętuje żadnych ustawień

slabo 07 Sep 2017 18:33 2964 1
    slabo
    Level 1  
    Witam

Mam problem z TV jak w temacie który nie zapamiętuje w ogóle żadnych ustawień. TV dostałem od znajomego który twierdził że nie zapamiętuje kanałów DVB-T czyli po wyłączeniu i ponownym włączeniu TV trzeba ponownie je wyszukać , a wada ta występuje od około 3 lat jak nastąpiło jakieś przepięcie w sieci elektrycznej ale poza tym nic się nie stało - ponieważ ma cyfrę+ to mu zupełnie nie przeszkadzało.
    Oprogramowanie było w wersji 1.161G na stronie najnowsze więc pomyślałem że może przywrócę ustawienia fabryczne i to naprawi problem i tu pojawił się jeszcze większy problem ponieważ po każdym włączeniu TV wymaga ustawienia wszystkich parametrów jak po resecie do ustawień fabrycznych. Telewizor jest cały czas podłączony do prądu ale jakby nie podtrzymywał tej pamięci, poza tym po ustawieniu parametrów wyszukuje kanały DVB-T i pamięta wszystkie ustawienia aż do wyłączenia TV w standby.

Może ktoś spotkał się z takim problemem i pomoże ponieważ irytujące jest ustawianie nawet podstawowych parametrów i wyszukiwanie kanałów po każdorazowym włączeniu telewizora.

Z góry dziękuję za wszelkie sugestie