Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Sklep HeluKabel
Proszę, dodaj wyjątek www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Napęd Opitmum 600 do bramy Wisniowski zatrzymuje się przy jej podnoszeniu.

breko2 13 Wrz 2017 09:18 441 2
  • #1 13 Wrz 2017 09:18
    breko2
    Poziom 8  

    Witam. Mam problem jak wyżej - napęd po chwili od uruchomienia zatrzymuje się, jakby brakowało mu mocy do całkowitego uniesienia bramy. Sama brama, przy podnoszeniu ręcznym nie sprawia problemów, nic jej nie blokuje. Próbowałem regulować na sterowniku siłę podnoszenia, ale bez efektu. Dodam, że przez ponad dwa lata napęd funkcjonował bez problemów. - Czy muszę wołać serwis czy jest to problem z którym można poradzić sobie samemu?

    0 2
  • Sklep HeluKabel
  • #2 13 Wrz 2017 11:51
    pppooo
    Poziom 16  

    Witam czy problem występuje przy otwieraniu i zamykaniu. Jeśli brama przy ręcznym podnoszeniu i zamykaniu pracuje prawidłowo to wina leży po stronie napędu , jeżeli problem występuje przy zamykaniu to problem jest z przewodem spiralnym a dokładniej z obwodem fotokomórek wtedy należy zrobić mostek na płycie centrali między GND a Foto jeśli to pomoże to należy tak zostawić ale jeśli występują fotokomórki to do wymiany przewód spiralny. Ogólnie do sprawdzenia naciąg sprężyn, przewód spiralny.

    0
  • Sklep HeluKabel
  • #3 13 Wrz 2017 13:12
    breko2
    Poziom 8  

    Witam i dziękuję za zainteresowanie. Opisywany problem występuje tylko przy podnoszeniu bramy. Znalazłem na tym forum podobny problem
    (post z 8 września). Tam przyczyną były naciąg sprężyn bramy. Przyznam, że sam brałem to pod uwagę, ale jeszcze nie sprawdziłem. A przy okazji, czy regulacja tych sprężyn jest czymś problematycznym?

    1