Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

creative t7700 podłączenie

rychu7522 13 Wrz 2017 18:16 816 20
  • #1 13 Wrz 2017 18:16
    rychu7522
    Poziom 13  

    Witam,mam pytanie dotyczące podłączenia głośników,mianowicie sygnał jest tylko w jednym gnieździe zaznaczonym na zdjęciu, na górze jest tez przełącznik który może mieć wpływ na ustawienia ,proszę o poradę jak podłączyć lub czy trzeba zanieść sprzęt do serwisu.
    creative t7700 podłączenie

    0 20
  • #2 13 Wrz 2017 18:26
    sosarek

    Poziom 43  

    Kable sygnałowe podłączone są do...?

    0
  • #3 13 Wrz 2017 18:36
    rychu7522
    Poziom 13  

    oczywiście nie napisałem subwoofer działa i gra wraz z jednym głośników,podłączony do telefonu.

    0
  • #4 13 Wrz 2017 18:40
    sosarek

    Poziom 43  

    rychu7522 napisał:
    podłączony do telefonu.

    Wszystkie kable sygnałowe na raz???

    1
  • #5 13 Wrz 2017 18:48
    rychu7522
    Poziom 13  

    do telefonu podpinał zielony sygnał ale jak wypiąłem resztę kabli z subwoofera nie było żadnej różnicy,próbowałem różnych kombinacji.

    0
  • #6 13 Wrz 2017 18:51
    sosarek

    Poziom 43  

    Ustaw przełącznik na DIRECT, sprawdź na innym kablu sygnałowym.

    0
  • #7 13 Wrz 2017 18:55
    rychu7522
    Poziom 13  

    przełączałem na tą funkcję i podłączałem wszystkie głośniki po kolei i grały tylko w tym jednym wyjściu w innych głucho

    0
  • #8 13 Wrz 2017 18:56
    sosarek

    Poziom 43  

    Podłącz jeszcze w celu sprawdzenia inne źródło dźwięku.

    0
  • #9 13 Wrz 2017 19:21
    rychu7522
    Poziom 13  

    po podłączeniu do komputera bez zmian

    0
  • #10 13 Wrz 2017 19:24
    sosarek

    Poziom 43  

    W takim razie najprawdopodobniej uszkodzone końcówki mocy.

    0
  • #11 13 Wrz 2017 19:25
    rychu7522
    Poziom 13  

    opłacalna naprawa?

    0
  • #12 13 Wrz 2017 19:26
    sosarek

    Poziom 43  

    Zależy co siedzi wewnątrz i czy coś innego nie jest jeszcze uszkodzone.

    0
  • #14 13 Wrz 2017 21:15
    sosarek

    Poziom 43  

    Rozebrać, poszukać uszkodzonych elementów, pomierzyć i wtedy można coś wnioskować.

    0
  • #15 13 Wrz 2017 22:08
    rychu7522
    Poziom 13  

    po rozebraniu na pierwszy rzut oka wszystko ok kondensatory ok, po załączeni i kręceniu kablem we wtyczce zaczęło grać w drugi gnieździe w tej samej lini tak jakby coś przerywało,sprawdziłem czy nie zimnych lutów ale wszystko ok, w zaznaczonych wyjściach jest dzwięk w czerwonym trzeba właśnie poruszać kablem.
    creative t7700 podłączeniecreative t7700 podłączenie
    niestety nie mam nic do pomiaru.

    0
  • #16 13 Wrz 2017 22:09
    398216 Usunięty
    Poziom 43  

    sosarek napisał:
    Rozebrać, poszukać uszkodzonych elementów, pomierzyć i wtedy można coś wnioskować.
    Ale to już raczej w serwisie - po postach Autora widać, że sam raczej sobie z tym może nie poradzić.
    rychu7522 napisał:
    opłacalna naprawa?
    W serwisie Ci powiedzą - poproś o diagnozę i oszacowanie kosztów, a będziesz wiedział.

    0
  • #17 13 Wrz 2017 22:11
    rychu7522
    Poziom 13  

    wystarczy jak zaniosę samą płytę czy trzeba cały majdan taszczyć ?
    gdzie można się udać na Śląsku dokładniej w Katowicach coś polecacie.

    0
  • #18 13 Wrz 2017 22:21
    398216 Usunięty
    Poziom 43  

    rychu7522 napisał:
    po załączeni i kręceniu kablem we wtyczce zaczęło grać
    Sprawdź lepiej czy w płytce nie ma zimnych lutów, bo wszystko na nie wskazuje... (chyba, że ktoś rozwalił same gniazda). Najczęściej w tych gniazdach jednak pojawiają się wykruszenia w okolicy punktów lutowniczych na płytce wokół punktów lutowniczych (czasem powstają mikropęknięcia ścieżek na laminacie, czasem zimny lut ,co na oko ciężko czasem sprawdzić.)

    Dodano po 2 [minuty]:

    rychu7522 napisał:
    wystarczy jak zaniosę samą płytę czy trzeba cały majdan taszczyć ?

    Jeśłi masz lutownicę i umiesz się nią poprawnie posługiwać (lutować, a nie smarkać cyną) to najpierw jednak spróbuj przelutować punkty lutownicze tych gniazd. Jeśli nie przyniesie to poprawy - do serwisu całość. (niechętnie serwis przyjmuje sprzęt z wyraźnymi śladami ingerencji osób trzecich).

    0
  • #19 13 Wrz 2017 22:33
    rychu7522
    Poziom 13  

    Lutownice mam,lutować umiem gorzej z pomiarami,spróbuję i dam znać czy pomogło, dziękuję za szybkie odpowiedzi.

    0
  • #20 13 Wrz 2017 22:55
    398216 Usunięty
    Poziom 43  

    rychu7522 napisał:
    Lutownice mam,lutować umiem gorzej z pomiarami,

    Nie wiem czy zauważyłeś, ale to zdanie może zabrzmieć dwuznacznie:
    1/ "Lutownice mam,lutować umiem gorzej"
    2/ "Lutownice mam,lutować umiem. Gorzej z pomiarami.
    Niby drobiazg - malutka kropeczka a tyle ułatwia w zrozumieniu wypowiedzi... Prawda?

    0
  • #21 13 Wrz 2017 23:17
    rychu7522
    Poziom 13  

    A więc zrobiłem jak pisałeś poprawiłem luty i odkryłem jeszcze jedną usterkę,a mianowicie wyjście zielone mini jack ,po poruszeniu i lekkim wysunięciu działają oba wyjścia sygnałowe,natomiast pozostałe głuche ale czy po podłączeniu do telefonu lub laptopa nie ma chyba możliwości słuchania wszystkich głośników przez samo wyjście audio zielone?
    Przepraszam za błąd w poprzednim poście.

    0