Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Cyfrowy Polsat instalacja kanałów

sniperghost13579 16 Wrz 2017 18:53 2787 16
  • #1 16 Wrz 2017 18:53
    sniperghost13579
    Poziom 4  

    Witam.Posiadam dekoder od cyfrowego Polsatu HD 5500s i czasze satelitarną ( także od cyfrowego polsatu) którą mam zamontowaną na kominie i nie mam żadnych przeszkód ,podłączyłem przewody i sygnał jaki udało mi się ustawić to : moc sygnału 80-83%, jakość sygnału:max 50 % (czasami pokazuje poniżej), jednak po wyszukaniu kanałów nadal nie odbieram nic tylko pisze ,że brak sygnału ,gdy chce zainstalować kanały to wyskakuje błąd i nic nie chce zainstalować ,proszę o pomoc,z góry dzięki .

    0 16
  • #2 16 Wrz 2017 19:10
    sosarek
    Poziom 43  

    sniperghost13579 napisał:
    sygnał jaki udało mi się ustawić to : moc sygnału 80-83%, jakość sygnału:max 50 %

    Pytanie tylko z którego satelity :)

    0
  • #3 17 Wrz 2017 01:36
    sniperghost13579
    Poziom 4  

    Hot bird 6/8/9

    0
  • #4 17 Wrz 2017 09:33
    LeDy
    Poziom 43  

    Jeżeli ustawiona na właściwego satelitę, wszystko połączone prawidłowo, konwerter właściwy skos i sprawny, przewód dobrej jakości to może być odkształcona czasza.

    0
  • #5 17 Wrz 2017 13:11
    netTv
    Poziom 24  

    sniperghost13579 napisał:
    Witam.Posiadam dekoder od cyfrowego Polsatu HD 5500s i czasze satelitarną ( także od cyfrowego polsatu) którą mam zamontowaną na kominie i nie mam żadnych przeszkód ,podłączyłem przewody i sygnał jaki udało mi się ustawić to : moc sygnału 80-83%, jakość sygnału:max 50 % (czasami pokazuje poniżej), jednak po wyszukaniu kanałów nadal nie odbieram nic tylko pisze ,że brak sygnału ,gdy chce zainstalować kanały to wyskakuje błąd i nic nie chce zainstalować ,proszę o pomoc,z góry dzięki .


    Nie trafiłeś anteną we właściwego satelitę. Obracając anteną w poziomie znajdź inne miejsce gdzie obydwa parametry (siła i jakość) będą równie dobre lub lepsze.

    0
  • #7 17 Wrz 2017 21:26
    sniperghost13579
    Poziom 4  

    po skończonym wyszukiwaniu kanałów pisze ,że znalazło ok 214 nie pamiętam idealnie ,ale jak wchodzę w zakładkę instalacja kanałów i nacisnę przycisk po sekundzie jest błąd ,że nie można zainstalować kanałów,być może muszę wymienić czaszę gdyż może być przekrzywiona bo już ma sporo lat ,zastanawia mnie także fakt ,że nie mogę uzyskać jakości sygnału powyżej 50 % tylko mam spadki poniżej tej wartości i jeszcze korzystając z okazji chciałbym zapytać jaki będzie najlepszy kabel satelitarny(potrzebuję ok 20m )aby sygnał był w miarę możliwości jak najlepszy

    0
  • #9 17 Wrz 2017 22:38
    sniperghost13579
    Poziom 4  

    pokazuje mi np na kanale polsat sport hd ,że jest zasieg i paski były na zielono cos ok 80 procent sygnału ale i tak pisze brak sygnału i żeby sprawdzić przewód i lnb nie wiem co robić ?

    1
  • #10 17 Wrz 2017 22:41
    sosarek
    Poziom 43  

    sniperghost13579 napisał:
    Posiadam dekoder od cyfrowego Polsatu HD 5500s

    Karta jest aktywna?

    0
  • #12 17 Wrz 2017 23:20
    sniperghost13579
    Poziom 4  

    sosarek napisał:
    sniperghost13579 napisał:
    Posiadam dekoder od cyfrowego Polsatu HD 5500s

    Karta jest aktywna?

    tak
    Dodano po 2 [minuty]:
    mihal2002 napisał:
    Co to za przewód. W ilu miejscach popenkany. Żyła stalowa.
    Dodano po 1 [minuty]:

    sniperghost13579 napisał:
    pisze brak sygnału

    NIE ma takiego komunikatu z dekodera CP.


    przewód ma ok 5 m bo chciałem najpierw ustawić antenę a potem dokupię więcej ,nie jest popękany ,a żyła jest miedziana z oplotem stalowym

    0
  • #13 18 Wrz 2017 10:11
    mihal2002
    Poziom 43  

    sniperghost13579 napisał:
    żyła jest miedziana

    Na pewno? Sprawdź magnesem.
    sniperghost13579 napisał:
    oplotem stalowym

    Tego jeszcze nie spotkałem. Może aluminiowym?
    A co z
    sniperghost13579 napisał:
    pisze brak sygnału

    Jak pamiętam NIGDY takiego komunikatu dekoder nie pokazywał. Może cos pomyliłes.

    0
  • #14 18 Wrz 2017 19:57
    sniperghost13579
    Poziom 4  

    ok problem rozwiązany ,zakupiłem nowy talerz i kabel triset 113 i dopiero po zresetowaniu dekodera do ustawień fabrycznych i wybraniu satelity HOT BIRD dekoder wyszukał mi dużo więcej kanałów i normalnie zostały zainstalowane i wszystko działa być może zakup nowego kabla i talerza nic nie dał tylko źle miałem wybranego satelitę(tylko nie wiem czemu satelita hot bird 6/8/9 na tym nie działało ale kanały wyszukało normalnie ),także dzięki wielkie wszystkim za pomoc .

    0
  • #15 22 Wrz 2017 20:01
    sniperghost13579
    Poziom 4  

    Witam ,mam problem otóż od kilku dni normalnie odbierałem kanały cyfrowego polsatu ale teraz po włączeniu telewizora i dekodera zamiast normalnej rozdzielczości 1920x1080 wyskakuje 720x576 i nie działają mi kanały ,sygnał mam poprawny ,szukałem i instalowałem kanały od nowa i resetowałem dekoder,zmieniałem rozdzielczość na dekoderze ale to nic nie dało, jeśli ma ktoś pomysł co to może być proszę o pomoc ,z góry dzięki .

    0
  • #16 22 Wrz 2017 20:30
    melpin
    Poziom 8  

    sniperghost13579 napisał:
    Witam ,mam problem otóż od kilku dni normalnie odbierałem kanały cyfrowego polsatu ale teraz po włączeniu telewizora i dekodera zamiast normalnej rozdzielczości 1920x1080 wyskakuje 720x576 i nie działają mi kanały ,sygnał mam poprawny ,szukałem i instalowałem kanały od nowa i resetowałem dekoder,zmieniałem rozdzielczość na dekoderze ale to nic nie dało, jeśli ma ktoś pomysł co to może być proszę o pomoc ,z góry dzięki .



    Witam. proponował bym przywrócić dekoder do ustawień fabrycznych oraz sprawdzić czy rozdzielczość w ustawieniach telewizora odpowiada rozdzielczości dekodera. pozdrawiam

    0
  • #17 22 Wrz 2017 20:47
    sniperghost13579
    Poziom 4  

    ok przywróciłem dekoder do ustawień fabrycznych tylko nie wiem czemu na 1s wskoczyła rozdzielczość 1920x1080 po czym została zmieniona na 720x576 ,za każdym razem gdy przestawiam rozdzielczość w dekoderze na 1920x1080 i po uruchomieniu dekodera automatycznie przestawia na 720x576,zmieniałem porty w hdmi telewizora ale to także nic nie pomaga

    0