Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Re: Citroen Xsara picasso - Wymiana linek zmiany biegów

mały7005 17 Sep 2017 13:18 11226 4
    mały7005
    Level 9  
    Witam, jak w temacie, mam do wymiany linkę albo cały mechanizm zmiany biegów. Objaw był taki, że z dnia na dzień lewarek zaczął ciężko pracować. Ale do rzeczy, mam pytanie czy da radę wyjąć jedną linkę, czy trzeba wymontować cały mechanizm i w którą stronę to się wyjmuje do środka czy od strony silnika. Oczywiście za dodatkowe wskazówki będę wdzięczny. Pozdrawiam

Dodano po 2 [godziny] 21 [minuty]:

Rozkręciłem środek i wydaje mi się że to wyciąga się do środka ale tam jest tak mało miejsca :cry: czy muszę wymontować całą nagrzewnice?
    mały7005
    Level 9  
    Witam linka wymieniona nie wiem czy kogoś to zainteresuje ale tak dla informacji wyciąga się od spodu pod wydechem za osłoną żarową są dwie nakrętki na klucz 10 trochę ciasno ale da się zrobić .I temat chyba zamknięty pozdrawiam :D
    krzysioww
    Level 10  
    Nawet nie wiesz jak bardzo się przydała ta informacja :-)
    slavek1142
    Level 1  
    Czy ktos wie dlaczego nie moge przelaczyc ze wstecznego na neutral? auto stalo dwa dni na mrozie,teraz niemoge dac na jedynke ,zaklinowalo sie,silnik pali na dotyk,bardzo prosze o porade,pozdrawiam to citroen xara picasso 2.0 HDI 2000r
    robertmk75
    Level 1  
    kolego sprawdź linkę sprzęgła zawiera samoregulator, który lubi paść. miałem ten sam problem, przy wciskaniu pedału sprzęgła wydawało ono chroboczący dźwięk i nie mogłem wybić ani wbić biegu. teraz z kolei pojawił się problem z biegiem 2 i R. o ile 2 jeszcze da się wbić to z R jest gorzej lubi wyskoczyć. teraz ma zagadkę czy linki wybieraka do wymiany czy kończy się skrzynia biegów???