Witam posiadam piec na paliwo stałe bez podajnika. Instalacja mniej więcej wygląda ta: piec Keller z płaszczem wodnym dmuchawa ze sterownikiem inter elektronik ie 24 (konieczność ze względu na to że odległość pieca do komina to 2.5 m leżak i słaby cug ) 6 grzejników 10 zeberkowych zbiornik wyrownawczy bez zaworu bezpieczeństwa i bojler . Pytania jakie mnie nurtują to:
1. Czy sterownik ten da się korzystnie ustawic (nie mam pojęcia Za bardzo jak to ustawiać) by piec się nie oklejał.
2. Czy można oszczędnie palic by zużywać mniej wegla (rozpalam od góry ladujac mniej więcej polowe pieca)
3. Jaki jest polecany względem was sterownik do dmuchawy i pompy c.o. z możliwością sterowania w domu .
4. Jak ewentualnie korzystniej przerobic instalacje by ja usprawnic .
Dorzucam parę zdjęć jak to wygląda mniej więcej aktualnie.
1. Czy sterownik ten da się korzystnie ustawic (nie mam pojęcia Za bardzo jak to ustawiać) by piec się nie oklejał.
2. Czy można oszczędnie palic by zużywać mniej wegla (rozpalam od góry ladujac mniej więcej polowe pieca)
3. Jaki jest polecany względem was sterownik do dmuchawy i pompy c.o. z możliwością sterowania w domu .
4. Jak ewentualnie korzystniej przerobic instalacje by ja usprawnic .
Dorzucam parę zdjęć jak to wygląda mniej więcej aktualnie.