Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek dla www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Honda Civic VI Liftback 1999 - niedziałające kierunkowskazy i "martwe"

17 Wrz 2017 20:46 468 8
  • Poziom 3  
    Witam, wczoraj demontowałem panel przedni razem z podłokietnikiem bo chciałem wymienić przyciski i zardzewiałem śruby gdzieniegdzie jednak po skreceniu wszystkiego w całosc okazało sie ze przestały działać kierunkowskazy (podczas włączenia swiateł awaryjnych działają), zegary nie pokazują obrotów, na desce rozdzielczej nie wyswietlaja sie czujniki takie jak "otwarte drzwi" "otwarta klapa bagażnika" czy "zaciagniecie hamulca recznego" itp, oraz na zegarku w panelu nie mozna zmienic godziny. Ma ktoś jakies pomysły co mogło sie stać i jak temu zaradzić ?
  • Poziom 18  
    Więc rozkręć to jeszcze raz i posprawdzaj stan przewodów i kostek ,może któreś rozpiąłeś i zapomniałeś wpiąć a może są zaśniedziałe.
    Skoro miałeś zardzewiałe śruby to wszystko możliwe że i kostki są w podobnym stanie.
  • Poziom 3  
    Wszystko sprawdziłem kilka razy próbowałem nawet z odpiętymi guzikami z panelu i nadal to samo
  • Poziom 18  
    A bezpieczniki sprawdziłeś ?
  • Poziom 3  
    jeszcze tego nie robiłem, mozliwe jest az tyle awarii przez bezpiecznik ?
  • Poziom 18  
    Wszystko jest możliwe może nie tylko jeden bezpiecznik.
    Rozkręcając ten panel nie było tam jakiejś masy której zapomniałeś przykręcić?
    Posprawdzaj to jeszcze raz dokładnie i daj znać
  • Poziom 3  
    wszystko było podpiete jak nalezy był tylko peczek kabli od radia, antena, kabel od zegarka kabel od przycisku podgrzewania tylniej szyby i swiateł awaryjnych no i przy recznym czujnik kontrolki zaciągnięcia. Jutro sprawdze bezpieczniki i dam znac
  • Pomocny post
    Poziom 18  
    Jeszcze jedno pytani mi się nasuwa.
    Jak będziesz sprawdzał bezpieczniki to sprawdź jeszcze kostki przy samym pająku, czy się nie wypięły przy rozkręcaniu tego panelu.
  • Poziom 3  
    ok, sprawdze

    Dodano po 17 [godziny] 30 [minuty]:

    Problem rozwiązany, dwa bezpieczniki były przepalone jednak. Dzięki za pomoc Jarek225 :)