Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Ford Mondeo mk3 - SWAP Mondeo mk3 z Diesla na Benzynę

Adrik66 17 Sep 2017 21:22 2298 1
    Adrik66
    Level 10  
    Witajcie, mam do was kilka pytań, a że na co dzień zajmujecie się przekładkami silników a także grzebiecie w autach tak, że myślę, że mi odpowiecie.
    Posiadam Forda Mondeo mk3 z 2005 roku, sprowadzone, silnik pierwszy tak się rozszczelnił, że walił olejem z każdej ze stron. Zakupiłem drugi z myślą, że będzie pracował, kupiłem go w styczniu wraz wz wtryskami, chłopak zapewniał mnie że pracuje lux więc zakupiłem a że mnie wywiało na kilka dobrych miesięcy więc zacząłem składać pod koniec lipca. Prace przełożenia przebiegły bez problemu, ale silnik nie palił, więc zaprowadziłem do pompiarza a on mi mówi że pompa opiłkuje chyba i zawiesza wtryski ...
    km stoi
    Pomysł padł a że w odległości 80 km stoi przed liftowa benzyna więc może by zrobił swapa na benzynę
    wersja mondeo z 1,8 posiada grzane fotele ale nie posiada elektryki tył
    pytanie brzmi czy i jak te elektrykę podprowadzić bo ja u siebie mam
    deska zostaje ta sama z polift schematy jakieś tam w necie znalazłem jak kostki pinować
    jedno jak i drugie mondeo posiada klimatronik
    cały środek chciałem pozmieniać wraz elektryką bo nie wiem czy moja zagada
    z góry dzięki

Pozdrawiam
    keepermariox
    Level 13  
    Nie rozumiem, pytanie jest o swap silnika a doszliśmy do przełożenia całego wnętrza auta z jednego do drugiego ? :D

Silnik możesz sobie przełożyć wraz ze sterownikiem silnika i powinno to działać, nie wiem co mają do tego choćby szyby elektryczne, możesz sprecyzować lub wypunktować swoje pytanie ? :)