Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

SKODA FABIA - IMMO warjuje...

Sebastian Kowalski 18 Sep 2017 21:53 2172 5
SterControl
    Sebastian Kowalski
    Level 10  
    Witam.
    Tematem jest immo w skodzie fabi które już mnie doprowadza do szaleństwa...zostało zakupione w rodzinie i to szaleje w ten sposób że pin mam znany, pojeździ tydzień i wysyp...zakoduje kluczyk na nowo i znowu śmiga...po czym mija kilka dni i zonk...transpoder już dałem nowy i też nic.
    Moje pytanie czy da się to wyłączyć w kompie aby go nie widział i po temacie...to jest autko z 2001 roku, zresztą kto to zawinie dzisiaj :D
    Jest silnik skody 1.4 MPI sterownik Siemens 93c76 zresztą wsad poniżej...
    Z tego co poczytałem wystarczy zmienić ten wsad, bo emulator nie wchodzi w rachubę przy tym komputerze.
    Jak coś ktoś,, to mile widziane bo mnie już ...wq....a te kodowanie tego i to w takim starym jaju.
    Pozdrawiam

Moderated By CameR:

I. Treści zabronione.
    W interesie publicznym zabrania się umieszczania na forum treści, których wykaz został wypunktowany poniżej.
    a ) omijanie lub usuwanie zabezpieczeń antykradzieżowych w pojazdach.

• SterControl
    amper99
    Level 13  
    Zabrzmi banalnie. Dokładnie sprawdż zegary,- zimne luty-.Trzy razy przerabiałem identyczną sytuacje właśnie we FABI.
  • SterControl
    Sebastian Kowalski
    Level 10  
    Rozumiem że w regulaminie jest o usuwaniu takich tematów ale mnie już tak ciśnienie podnosi to autko więc zmuszony jestem do sięgania po takie środki. Cl do licznika...przekopany spawarką na cacy, komp też i nic...to jest takie tajemnicze jakby ktoś siedział i celowo to robił 😀.
    sk700
    Level 31  
    ireneusz1981 wrote:
    może wymiana zegarów coś da.

Może to być ich wina ale może też dostawać się coś po zasilaniu. Tak więc alternator i jako ciekawostkę powiem, że te liczniki są czułe na jakość i odpowiedni dobór świec zapłonowych :)
    Próbowałeś podmienić pamięć?
    Sebastian Kowalski
    Level 10  
    Temat ogarnięty, pomoc kolegów z forum i podpowiedzi sprawiły że autko śmiga...dzięki wielkie dla kolegów spinacz i sk700
    Temat zamykam.Pozdrawiam!!!