Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Toyota Corolla E12 2.0D4D - Zgasł podczas jazdy i nie odpala

Adrian1123 21 Sep 2017 17:06 2460 2
    Adrian1123
    Level 2  
    Jechałem samochodem Toyota Corolla E12 rok 2003 z silnikiem 2.0D4D 90KM (oznaczenie 1CD-FTV) i podczas jazdy po prostu zgasł i już nie odpala, kręci dobrze ale dźwięk z silnika podczas kręcenia jest jakiś inny więc oddałem samochód mechanikowi i wstępną diagnozę jaką mi podał to olej w jednym tłoku i brak kompresji na dwóch innych..
    Mówi mi o wymianie silnika, ale jeszcze będzie sprawdzał go dalej, powiedzcie mi co o tym sądzicie? Bo mi już ręce opadły..
    Sam nie wiem co mogło być przyczyną, kompletny rozrząd był wymieniony 8kkm temu, olej i wszystkie filtry wymieniłem 1kkm temu.. ;/
    Adrian1123
    Level 2  
    Mechanik niech robi co uważa za słuszne, ja nie będę go pouczał, bo wcale się nie znam specjalnie..
    Ale według was to może być na tyle poważne że konieczna będzie wymiana silnika lub grubszy remont? Bo jeździłem ponad 3 lata tym autem praktycznie bezawaryjnie..

Tak się zastanawiam czy to może być moja wina ponieważ ten 1kkm temu kiedy wymieniałem olej robiłem to sam (jak zawsze) ale tym razem również wcześniej zrobiłem płukankę silnika środkiem do tego przeznaczonym firmy "LIQUI MOLY", czy możliwe jest żeby to wszystko przez to płukanie?